首页
登录
职称英语
[originaltext] (26)Scientists claim that air pollution causes a decline in
[originaltext] (26)Scientists claim that air pollution causes a decline in
游客
2024-06-01
56
管理
问题
(26)Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’s average air temperature. In order to prove that theory, ecologists have turned to historical data in relation to especially huge volcanic eruptions. They suspect that volcanoes effect weather changes that are similar to air pollution.
One source of information is the effect of the eruption of Tambora, a volcano in Sumbawa, the Dutch East Indies the former name of the Republic of Indonesia in April 1815. The largest recorded volcanic eruption, (27)Tombora threw 150 million tons of fine ash into the sky. The ash from a volcano spreads worldwide in a few days and remains in the air for years. Its effect is to turn incoming solar radiation into space and thus cool the earth. For example, records of weather in England show that between April and November 1815, the average temperature had fallen 4.5F. During the next twenty-four months, England suffered one of the coldest periods of its history. Farmers’ records from April 1815 to December 1818 indicate frost throughout the spring and summer and sharp decreases in crop and livestock markets. (28)Since there was a time lag of several years between cause and effect, by the time the world agricultural commodity community had deteriorated, no one realized the cause.
Ecologists today warn that we face a twofold menace. The ever-present possibility of volcanic eruption, such as that of Mt. St. Helens in Washington, added to man’s pollution of the atmosphere with oil, gas, coal, and other polluting substances, may bring us increasingly colder weather.
选项
A、They were evident in the decreased world temperature.
B、They were of several days’ duration worldwide.
C、They were felt mainly in the Dutch East Indies.
D、They were immediately evident to the world’s scientists.
答案
A
解析
听力短文的开头部分通常传递重要信息。文章开头提到空气污染使全球平均气温下降。为了证明这一理论,生态学家转向对火山爆发历史数据的研究,因为他们怀疑火山爆发给气候带来的影响与大气污染的影响一样。因此提到Tambora火山的目的就是说明其爆发对气候的影响,故选择A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3614886.html
相关试题推荐
[originaltext]Thankyouforcomingtothismeetingforstudentswhowillbe
[originaltext]M:Lookatthosecolorfulbirdsoverthere.Ithinkyoucanteach
[originaltext]M:Lookatthosecolorfulbirdsoverthere.Ithinkyoucanteach
[originaltext]M:Lookatthosecolorfulbirdsoverthere.Ithinkyoucanteach
[originaltext]M:Lookatthosecolorfulbirdsoverthere.Ithinkyoucanteach
[originaltext]M:Lookatthosecolorfulbirdsoverthere.Ithinkyoucanteach
[originaltext]Let’sperceivetothemainexhibithallandlookatsomeoft
[originaltext]Let’sperceivetothemainexhibithallandlookatsomeoft
[originaltext]Let’sperceivetothemainexhibithallandlookatsomeoft
[originaltext]Goodevening.YouarelisteningtoPopWorldofBCDInternati
随机试题
Employersfailto______.[br][originaltext]Employersspendthousandsofdo
PASSAGETHREETheracialissue./Theissueonrace./Theissueonracism.本文从第1段提到奥巴
NurseHomeVisits:ABoostforLow-IncomeParents[A]Nursehomevisi
根据《中国银监会现场检查暂行办法》,现场检查的阶段包括()。A.检查处理
期指理论价格上移一个交易成本之后的价位称为()。A、无套利区间的下界 B、期
在下列网络营销层次中,能够帮助企业降低库存,为实时生产创造条件的是()。A:网上
“夫子循循然善诱人,博我以文,约我以礼,欲罢不能”体现的德育原则是.()。 A
消防水泵的外观质量要求说法错误的是()。A.所有铸件外表面不应有明显的结疤、气
A.首次进口的属于补充维生素、矿物质的保健食品 B.特殊医学配方食品 C.体
关于银行承兑汇票,下面表述错误的是()。A、出票人是在承兑银行开立存款账户的法人
最新回复
(
0
)