首页
登录
职称英语
1.面对今年的就业形势,很多大学生毕业后选择到农村去发展,比如去农村当“村官”。 2.你认为到农村就业对大学生来说是好的就业选择吗?请说明理由。
1.面对今年的就业形势,很多大学生毕业后选择到农村去发展,比如去农村当“村官”。 2.你认为到农村就业对大学生来说是好的就业选择吗?请说明理由。
游客
2024-05-29
55
管理
问题
1.面对今年的就业形势,很多大学生毕业后选择到农村去发展,比如去农村当“村官”。
2.你认为到农村就业对大学生来说是好的就业选择吗?请说明理由。
选项
答案
Is the Countryside a Good Career Choice for Graduate Students?
[1] Today, many college students are determined to "go to the countryside" when they graduate. Thousands of them choose to work as village administrators in China.
In my opinion, this is a healthy trend in our society. [2] On the one hand, it helps [3] alleviate job-hunting pressures on those new college graduates. While it’s difficult for them to find jobs in the city, there are golden opportunities in the country. Working in the countryside may provide them with decent salary and valuable life experience. [4] On the other hand, with the knowledge acquired in university, the students can help upgrade the rural governance, improve farming technologies, and make life in the country more colorful and interesting.
[5] Just as many college graduates say, it’s no longer a shame for them to seek careers in the vast rural areas. [6] Choosing to work in the country does good to both the students and the country in the long run.
解析
[1] 点题,指出许多大学生到农业就业的现象,如到农村当“村官”。
[2] [4] on the one hand和On the other hand从两个方面来阐述作者的看法,使文章结构清晰。
[3] alleviate"减轻”,为亮点词汇。
[5] seek careers“找工作”的另一种表达,为亮点词语。
[6] 用do good to both the students and the country总结全文,完满作结。
[写作指南]
本文要求对某一社会现象进行分析,并提出自己的看法。按照题目要求,可以如下安排文章内容:
第一段描述社会现象:当今许多刚毕业的大学生选择到农村就业,如有的大学生到农村当“村官”。
第二段提出自己的看法,认为大学生到农村就业是一个好现象。从大学生自身和农村的发展这两个角度说明其好处。
第三段总结全文,并进一步说明大学生去农村就业是好的选择。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3610333.html
相关试题推荐
1.面对今年的就业形势,很多大学生毕业后选择到农村去发展,比如去农村当“村官”。2.你认为到农村就业对大学生来说是好的就业选择吗?请说明理由。
Hisfathersuggestedhe______(尽快适应大学里的生活).shouldadapthimselftothecollege
1.近年来,各类培训班如雨后春笋不断涌现,很多大学生报名参加各类培训;2.很多人认为参加培训班有诸多好处……3.你的观点。
1.越来越多的大学生一毕业就迈入婚姻殿堂2.产生这种现象的原因3.这种现象可能带来的影响
______(让世界发展如此之快的)isthemodemscienceandtechnology.Whatmakestheworlddeve
People18to29arethemostmobileagegroup,______(他们过去的迁移模式决定了许多地区的未来发展).whos
Inrecentyearsmuchmoreemphasis______(放在发展儿童的创造技能上).hasbeenputondevelopin
Because______(好大学的文凭是好工作的敲门砖),educationisoneofthemostcompetitiveareasin
LibraryVS.Internet1.随着网络的普及.有人认为图书馆将会被网络取代2.有人则持反对意见,其理由是……3.我的看法
ShouldCollegeGraduatesStartTheirOwnBusiness?1.目前大学毕业生就业竞争非常激烈2.有人认为毕业后与其
随机试题
Informationwillbethegreatestopportunityforbusinessleadersinthecomi
Heisaboyofpromise;heneverfailsto______theexpectationsofhisparents
Widespreadadoptionofplug-inelectricvehiclescoulddramaticallycutgree
合同担保的方式有()A.保证 B.抵押 C.质押 D.留置和定金 E.
翟某从超市买来一台冰箱,在使用过程中,冰箱突然发生爆炸,致使翟某脸部、头部等多处
战国后期,我国出现的具有世界影响的教育文献是( )。A.《大学》 B.《
A.0 B.1 C.2 D.不存在
根据《期货市场客户开户管理规定》,客户开立期货账户时,负责对客户开户资料进行审核
个体工商户代其从业人员或者他人负担的税款,可以在计算“经营所得”的个人所得税时扣
某llOkV系统,断路器的全分闸时间为0.06s,主保护动作时间为0.09s,后
最新回复
(
0
)