首页
登录
职称英语
[originaltext] The traditional two-party system of Spanish politics has been
[originaltext] The traditional two-party system of Spanish politics has been
游客
2024-01-22
69
管理
问题
The traditional two-party system of Spanish politics has been shaken up by the success of two new movements in the country’s general elections. With nearly all votes counted, the governing Popular Party is forecast to lose its majority in congress while still winning most seats. The Socialist Party finished second, closely followed by Podemos Party which won about 20 percent. Its leader Pedro Sanchez said it was the beginning of a new political era. Today is an historic day for Spain. We’re very happy for the fact that in Spain, the two-party system is ended and we’re happy because we are starting a new political era in our country. The results mean that Spain’s political parties are set for days or even weeks of difficult negotiations. The new groupings of Podemos and the Citizen’s Party will play an important role in deciding the make-up of any government
1. What does the Podemos Party rank in the election?
2. How is the relationship among the political parties?
选项
A、Friendly.
B、Harmonious.
C、Strained.
D、Close.
答案
C
解析
选项均为表示关系的形容词,推断本题问某两者之间的关系。新闻末尾的部分提到,在未来几天甚至是数周里,政党之间对话将会变得异常艰难。由此可知政党之间的关系紧张(strained),故选C。A“友好的”和B“和谐的”是类似的,可先排除这两项。D“紧密的”和新闻内容相反。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3385494.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Goodmorning,Mr.Lee.MayIhaveaminuteofyourtime?M:Su
[originaltext]W:Goodmorning,Mr.Lee.MayIhaveaminuteofyourtime?M:Su
[originaltext]Beforetherewasthewrittenword,therewasthelanguageofd
[originaltext]Beforetherewasthewrittenword,therewasthelanguageofd
[originaltext](19)Somepeoplesayifkidsdidn’thavetogotoschool,they’
[originaltext](16)Intoday’sjobmarket,itisnotuncommonforjobseekers
[originaltext](16)Intoday’sjobmarket,itisnotuncommonforjobseekers
[originaltext](16)Intoday’sjobmarket,itisnotuncommonforjobseekers
[originaltext]Beforetherewasthewrittenword,therewasthelanguageofd
[originaltext]Beforetherewasthewrittenword,therewasthelanguageofd
随机试题
Whereistheconversationtakingplace?[br][originaltext]M:Excuseme.Would
ACyberLoveAffairLettheChatBeginNobodyre
()既是从事货币经营并提供金融服务的特殊行业,也是整个国民经济发展的大动脉。A
(2016年真题)封闭式基金的基金管理人聘请法定验资机构验资前,募集的基金份额总
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
产褥感染中最常见的是A.急性子宫内膜炎、子宫肌炎 B.栓塞性静脉炎 C.外阴
下面四个成语或俗语中哪一句是典型的正迁移现象?() A.举一反三B.聪明过
套期保值的目的是规避价格波动风险,其中,买入套期保值的目的是()。A.防范期货市
某技术方案资金来源中,技术方案资本金5000万元,回收固定资产余值1800万
最新回复
(
0
)