首页
登录
职称英语
[originaltext] Today I want to discuss fossil fuels such as coat, oil, and n
[originaltext] Today I want to discuss fossil fuels such as coat, oil, and n
游客
2023-08-21
77
管理
问题
Today I want to discuss fossil fuels such as coat, oil, and natural gas. The term "fossil fuel" refers to the trapped remains of plants and animals in sedimentary rock. You see, living plants trap energy from the sun by the process of photosynthesis, and they store the erergy in their chemical compounds. Most of that energy is released when the plant dies and decays. However, sometimes organic matter is buried before it decays completely. In this way some of the solar energy becomes trapped in rocks— hence the name fossil fuel. Although the amount of organic matter trapped in any one growing season is snail, the accumulated remains from millions of years are considerable. Because the accumulation rate is so slow—millions of times slower than the rate at which we now dig uo this organic matter and burn it for energy—we must consider fossil fuels as nonrenewable resources. Tomorrow we’ll be discussing alternatives to fossil fuels that can be renewed.
1. What is the main topic of this talk?
2. What does the speaker say about the accumulation of fossil fuels?
3. Why does the speaker refer to fossil fuels as nonrenewable?
选项
A、The process involved in the creation of fossil fuels.
B、The uses for different types of fossil fuels.
C、The methods for finding fossil fuels.
D、The measures taken to protect fossil fuels.
答案
A
解析
六级长篇听力题中常常会有一篇是有关科学的,并且里面难免出现一些生僻的词语。考生在解答与之相关的试题时,应该先浏览一下几个问题,在听时牢记里面的关键词,这样就能做到有的放矢了。在解答第1至第3题时,考生需要把握住“accumulation”(累积),“fossil fuel”(矿物燃料)和“nonrenewable”(不可更新的)这三个词。这篇文章主要是在谈论矿物燃料的形成过程,符合这一主题的只有A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2944367.html
相关试题推荐
[originaltext]Aswehelpchildrengetoutintotheworldtodotheirlearnin
[originaltext]HuangYiworksforacompanythatsellsfinancialsoftwareto
[originaltext]HuangYiworksforacompanythatsellsfinancialsoftwareto
[originaltext]Goodmorning,ladiesandgentlemen!Asinstructedinourprevi
[originaltext]Goodmorning,ladiesandgentlemen!Asinstructedinourprevi
[originaltext]W:Well,beforewedecidewe’regoingtoliveinEnderby,wereal
[originaltext]W:Well,beforewedecidewe’regoingtoliveinEnderby,wereal
[originaltext]W:Well,beforewedecidewe’regoingtoliveinEnderby,wereal
[originaltext]M:It’sreallyamazinghowmanycolorsthereareintheseThaisi
[originaltext]M:It’sreallyamazinghowmanycolorsthereareintheseThaisi
随机试题
Somanypeopleusethecellphonesofrequentlyeveryday.But【C1】______lit
以下各因素发生变化可降低食物的生糖指数的是()。A.食物压出水分,晒干、
对外周血管、神经功能的损害明显的振动频率范围是A.3~300Hz B.30~3
小学音乐《小螺号》 题目来源1月6日上午贵州省毕节市面试考题 试讲题目
A.应立即向所在地的省、自治区、直辖市(食品)药品监督管理局、卫生厅(局)以及药
据报道,针对不少冬奥会运动员带伤参赛的情况,德国奥委会总干事米夏埃尔.费斯佩尔对
《千纸鹤》的作者是( )。A.泰戈尔 B.大江健三郎 C.川端康成
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
A市某烟草公司当月向B县某烟叶种植户收购了一批烟叶,收购价款90万元,价外补贴9
下列协调工作中,属于项目监理机构内部人际关系协调工作的是()。A、事先约定各个部
最新回复
(
0
)