首页
登录
职称英语
[originaltext] Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a re
[originaltext] Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a re
游客
2023-07-06
83
管理
问题
Beginning in the 1950s and 1960s, Japan began developing a reputation for its longevity. By the 1970s, the Japanese were the longest lived of any population in the world. Although genetic and cultural factors like diet certainly contributed to the long life span of the Japanese,(23)it was the country’s universal health care that was largely responsible for boosting quality of life and increasing the country’s life expectancy.(24)Even though Japan continues to have the highest life expectancy in the world, it is on track to be outpaced by other long-lived countries, like Sweden, Italy and Australia. Researchers believe that relatively high rates tobacco use, changes in diet and the rising rate of suicide are contributing to Japan’s slowing declines in rates of adult mortality. Physical illness is not the only drag on the country’s life expectancy: More than 30 000 Japanese people take their own lives each year, perhaps the continuing aftereffects of the 1997 financial crisis. Given the suicide rate’s close association with unemployment rates, it seems likely that this negative socioeconomic background is associated with the suicide trend in Japan.(25)Still, the biggest health challenge facing the Japanese is related to lifestyle factors like cigarette smoking, obesity and uncontrolled blood pressure—all of which contribute to chronic health problems that tax the public health care system. That system is already strained by the demands of an aging populace—23 % of the Japanese population is aged 65 years or older, a proportion that is projected to grow to 40% by 2050—and by injuries associated with recent natural disasters, such as the March 2011 earthquake.
23. What is the main reason for Japan’s long life span?
24. What do we learn about Japanese people today?
25. What is the most important factor that leads to Japanese health problems?
选项
A、Its genetic advantage.
B、Its cultural factors.
C、Its better diet.
D、Its universal health care.
答案
D
解析
短文中提到,尽管遗传因素和像饮食习惯之类的文化因素很自然地促成了日本人的长寿现象,但是这个国家的全民卫生保健在很大程度上加速了生活质量的改善并提高了这个国家的平均寿命。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2814180.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Hi!Bob,whatareyouthinkingaboutourgraduation?M:Nothin
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
[originaltext]M:Excuseme,Prof.Johnson,whenIcommunicatewithforeigners,
[originaltext]TOEICistheTestofEnglishforInternationalCommunication.
[originaltext]TOEICistheTestofEnglishforInternationalCommunication.
[originaltext]TOEICistheTestofEnglishforInternationalCommunication.
[originaltext]TOEICistheTestofEnglishforInternationalCommunication.
[originaltext]NguyenTrongNiet,85yearsoldnow,isagreatVietnamesepa
[originaltext]NguyenTrongNiet,85yearsoldnow,isagreatVietnamesepa
随机试题
Soontheemployeesbecamevery(skill)______indoingsuchjobs.skillful“熟练的”,用其形
[originaltext]The2010GlobalHungerIndexreportwasreleasedtodaybythe
【S1】[br]【S4】from改为toswitchto转向。
SECTION4Questions31-40Questions31-35Completetheinformationinthetable.
Inthehistoryofartspatronage(赞助),entrepreneurs-turned-connoisseurs(艺术
AsSesameStreet(芝麻街)kicksoffits40thanniversaryseasonTuesday,withfir
下列哪项最适合选作这幅画的标签( ) A.凡·高斗牛士现代派德国 B.
根据《贷款风险分类指引》,下列贷款中,应至少归为次级类的是()。A.逾期超
C解对方程两边求导,化为一阶微分方程,再利用一阶微分方程知识计算。
男,10岁。左上臂疼痛1周,有摔倒病史。查体:左上臂近端肿胀,压痛。X线片显示肱
最新回复
(
0
)