首页
登录
职称英语
The number of people in the world is growing. By the year 2000 world populat
The number of people in the world is growing. By the year 2000 world populat
游客
2025-07-28
25
管理
问题
The number of people in the world is growing. By the year 2000 world populathm is expected to grow to 6.2 billion. The fastest growth is in developing countries, where there is already a shortage of food, housing, and jobs. Africa is the fastest-growing part of the World. In Kenya, for example, the population will increase 10 times in the next 80 years.
In Asia, a few countries have begun to reduce their population growth slowly. China still makes up about 21% of the world’s population, but it has greatly slowed down its rate of growth. It is now growing at a rate of only 0.8% per year. In India, however, the population continues to grow, and it is expected to be even larger than the Chinese population by the year 2040. The population in India is growing three times faster than in. Australia, Japan, and the developed countries in Europe. In fact, European people are more worried about population decrease than increase. Eastern Europe- an countries are growing at a rate of only about 1%.
The best news is that, in general, population growth has slowed down--from2.08% in 1970 to 1.6% in 1985. At the present rate, the earliest time that the world could reach zero population growth is 2040. At that time, there will probably be about eight billion people in the world.’ It is possible, though, that the population might not really stop growing until much later. With people living longer, the number of elderly will have grown by 15% by that time. Nearly haft of the world’s population will be living in cities. This is a situation that could cause a long list of other problems including pollution and a lack of food, water, housing, and jobs.
选项
A、Decrease of World Population
B、Population Growth Has Stopped
C、World Population A Look into the Future
D、China’s Population One Fifth of the World Population
答案
C
解析
题干意为“下面哪个是文章最好的标题?”文章前面介绍了日前世界人口的发展情况,后面接着对未来人口的发展及其所带来的问题做了预测。所以本题的正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4180415.html
相关试题推荐
Somepeoplesaytheworldissmallerthanbeforebecause______.[br]Thesente
Somepeoplesaytheworldissmallerthanbeforebecause______.[br]Wecan__
Itwasprobablyaround3,000yearsagothatpeoplefirstbeganmakingthings
【B1】[br]【B20】A、markB、numberC、signD、nameB第【B12】题前的number已提示本题应选B。mark意为“标记,
Whydidthespeakeraskthepeopletoleavethebuildingasquicklyaspossible?
MillionsofpeopleareenrolledineveningadulteducationprogramsacrossA
Whatnumberdidthemanwanttodial?[br][originaltext]W:Hello.Goodevening
Whatnumberdidthemanwanttodial?[br][originaltext]W:Hello.Goodevening
Whatnumberdidthemanwanttodial?[originaltext]W:Hello.Goodevening.M:H
Howmanypeopledoesthestoryinvolve(涉及)?[br]Whenthestrangertoldthewrit
随机试题
Thisisthe(twin)______room.twins’本题考查复数名词所有格的表示方法。根据句意,这应是这对双胞胎的房间,故应用twins
Bookspossessanessenceofimmortality.Theyarebyfarthemostlastingpr
Therearetwoapproachestotranslating:first,youstarttranslatingsenten
AsthenumberofChinesepeopleowningprivatecarsisexpectedtocontinuou
在施工用地范围内,将各项生产、生活设施及其他辅助设施进行规划和布置,满足施工组织
违反《中华人民共和国特种设备安全法》规定,造成人身、财产损害的,依法承担(
临床上用20%甘露醇溶液降低颅内压正确的输液方法是A.15~30分钟内静滴完25
在工程建设中,( )对其自行选择设计、施工单位发生的质量问题承担相应责任。
下列关于内框架承重体系的特点,哪些是正确的?()A.墙和柱都是主要承重构件
把150个观察单位先编号,然后每隔若干个单位抽取一个单位进行调查,例如对尾数为7
最新回复
(
0
)