首页
登录
职称英语
Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’ s average
Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’ s average
游客
2025-05-09
62
管理
问题
Scientists claim that air pollution causes a decline in the world’ s average air temperature. In order to prove that theory, ecologists have turned to historical data in relation to especially huge volcanic eruptions. They suspect that volcanoes effect weather changes that are similar to air pollution.
One source of information is the effect of the eruption of Tambora, a volcano in Sumbawa, the Dutch East Indies ( the former name of the Republic of Indonesia) ,in April 1815. The largest recorded volcanic eruption, Tambora threw 150 million ton of fine ash into the stratosphere. The ash from a volcano spreads worldwide in a few days and remains in the air for years. Its effect is to turn in coming solar radiation into space and thus cool the earth. For example, records of weather in Eng land show that between April and November 1815, the average temperature had fallen 4.5°F during the next twenty-four months, England suffered one of the coldest periods of its history. Farmers’ re cords from April 1815 to December 1818 indicate frost throughout the spring and summer and sharp decreases in crop and livestock markets. Since there was a time lag of several years between cause and effect, by the time the world agricultural commodity community had deteriorated, no one realized the cause.
Ecologists today warn that we face a twofold menace. The ever-present possibility of volcanic eruptions, such as that of Mt. St. Helens in Washington, added to man’ s pollution of the atmosphere with oil, gas, coal, and other polluting substances, may bring us increasingly colder weather. [br] According to the passage, the effects of Tempura’ s eruption were ______.
选项
A、of several days’ duration worldwide
B、felt mainly in the Dutch East Indies
C、evident in the decreased world temperature
D、immediately evident to the world’s scientists
答案
C
解析
根据全文,作者Tambora火山的爆发作为第一段所提出的命题的证据,故选 C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4068424.html
相关试题推荐
Scientistsclaimthatairpollutioncausesadeclineintheworld’saverage
Scientistsclaimthatairpollutioncausesadeclineintheworld’saverage
Scientistsareoftenfascinatedbyphenomenathatmanyordinarypeopleignore.A、
Japanesescientistsareatlastactivelyenteringthedebateoverthegovern
Japanesescientistsareatlastactivelyenteringthedebateoverthegovern
TheCoriolisforcecausesallmovingprojectilesonEarthtobe______fromast
Theproblemofpollutionaswellasseveralotherissuesisgoingtobediscusse
Inasense,scientistsandengineersinthepasthavebeenfortunate,forwebec
Broadsanctionsthat______IndianandPakistaniscientistsfromtheWestarea
Today’sscientistsarenolongerconstrainedsimplybythelawsofnature,_____
随机试题
[originaltext]W:YouknowI’veoftenwonderedwhypeoplelaughatthepictureo
对眩晕的描述,不正确的是A.一般表现为睁眼时周围物体旋转 B.眩晕是自身与周围
对于风湿小体的组成成分,下述哪项是错误的()A.泡沫样细胞 B.黏液样
测定胎儿安危的最简便而又较准确的方法是A.羊膜镜检查 B.缩宫素激惹试验 C
某海港水运工程混凝土浪溅区设计强度等级为C45高性能混凝土抗渗等级P10。在施工
下列属于绩效考评指标体系的设计程序的有()A:工作分析 B:明确权责
人在每一瞬间,将心理活动选择了某些对象而忽略了另一些对象。这一特点指的是注意的(
某市市场监督管理局对中央商场实行执法检查时,认定商场销售假烟、假酒和其他伪劣品,
注射剂中做抗氧剂A.亚硫酸氢钠 B.可可豆脂 C.丙二醇 D.油醇 E.
地下连续墙槽段接头时应待混凝土()后即拔出接头管。A.浇筑完毕 B.初凝 C
最新回复
(
0
)