首页
登录
职称英语
It is not unusual for chief executives to collect millions of dollars a year
It is not unusual for chief executives to collect millions of dollars a year
游客
2025-04-24
102
管理
问题
It is not unusual for chief executives to collect millions of dollars a year in pay, stock options, and bonuses. In the last fifteen years, while executive remuneration rose, taxes in the highest income bracket went down. Millionaires are now commonplace.
Amiability is not a prerequisite for rising to the top, and there are a number of chief executive officers with legendary bad tempers. It is not the boss’s job to worry about the well-being of his subordinates although the man with many enemies will be swept out more quickly in hard times; it is the company he worries about His business savvy is supposed to be based on intimate knowledge of his company and the industry so he goes home nightly with a full briefcase. At the very top--and on the way up--executives are exceedingly dedicated.
The American executive must be capable of enough small talk to get him through the social part of his schedule, but he is probably not a highly cultured individual or an intellectual. Although his wife may be on the board of the symphony or opera, he himself has little time for such pursuits. His reading may largely concern business and management, despite interests in other fields. Golf provides him with a sportive outlet that combines with some useful socializing.
These days, he probably attempts some form of aerobic exercise to "keep the old heart in shape" and for the same reason goes easy on butter and alcohol, and substances thought to contribute to taking highly stressed executives out of the running. But his doctor’s admonition to "take it easy" falls on deaf ears. He likes to work. He knows there are younger men nipping at his heels.
Corporate head-hunting, carded on by "executive search firms", is a growing industry. America has great faith in individual talent, and dynamic and aggressive executives are so in demand that companies regularly raid each other’s managerial ranks. [br] What is NOT true according to the article?
选项
A、Executives tend to ignore doctors’ advice and warnings.
B、Executives are sensitive to pressure from the younger generation.
C、All chief executives can earn millions of dollars a year.
D、Executives are careful of what they eat.
答案
C
解析
文中第四段第二句说,但是他不理睬医生要他“放松”的警告,据此可知A项正确,不选。执行官们对来自年轻一代的压力是敏感的,由第四段最后一句可知是正确的,所以不选B项。所有的首席执行官都可以每年赚数百万美元,由本文第一句可知此说法太绝对,只是说通常(usual)可赚这么多,所以C项不正确。D项说执行官们对他们吃的东西很谨慎,由第四段第一句里的“goes easy On butter and alcohol,and substances thought to contribute to taking highly stressed executives out of the running.”可知,他们很少吃黄油和酒精,还有那些会使他们不能很好工作的食物。go easy的意思是to not take or use too much of something,所以D项也正确,不选。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4051630.html
相关试题推荐
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
Itisnotunusualforchiefexecutivestocollectmillionsofdollarsayear
TheGreatWallisagreattourist______,drawingmillionsofvisitorsfromall
Hurricanesareviolentstormsthatcausemillionsofdollarsinpropertydam
Hurricanesareviolentstormsthatcausemillionsofdollarsinpropertydam
随机试题
AUSTRALIAGeographyThedriestcontinentis【L31】________Australiaisabout【L32】
______isthefirstAmericanblackwriterwhowinsNobelPrizeofliterature.A、A
AwomaninGuangzhouwasbittenbyherpetafterataxistruckthedogatacros
[originaltext]W:Adam.Icanseethatyousimplycouldn’tgiveupsmoking.M:N
已知x=一53/64,若采用8位定点机器码表示,则[x]原=(请作答此空),[x
男孩,10岁,注射青霉素后出现胸部异常感觉,面部红肿,伴严重的呼吸窘迫,伴喘鸣,
女性,65岁,咳嗽、咳痰伴喘息30余年,加重1周,痰白色,量较多,2天来高热、嗜
有2张1×1的正方形红纸,3张1×1的正方形黄纸,2张1×2的长方形绿纸,所有的
1路、2路和3路公交车都是从8点开始经过A站后走相同的路线到达B站,之后分别是每
关于蒸发池的施工规定的说法错误的是()。A.气候干旱且排水困难的地段,可以
最新回复
(
0
)