首页
登录
职称英语
Based on accumulated social research, there now can be little doubt that suc
Based on accumulated social research, there now can be little doubt that suc
游客
2025-04-24
44
管理
问题
Based on accumulated social research, there now can be little doubt that successful and well-adjusted children in modern societies are most likely to come from two-parent families consisting of the biological father and mother. Alternative family forms which are attempted, such as single parent and stepfamilies, have been demonstrated to be inferior in child outcomes. The recent movement away from the two-natural-parent family has led to considerable social malaise among the young, not to mention social decay in general.
It can be argued that child well-being would be enhanced if families lived among care-giving relatives and in supportive communities, but this has become an ever-diminishing situation. Historically, a substantial stripping down has occurred of both the
extended family
and the cohesive neighborhood, and this trend is probably irreversible. The state has tried to fill the vacuum, but without much success. The two-parent nuclear family therefore may be more important today for children, and for society in general, than ever before in history.
Constituting one of the greatest dilemmas faced by modern societies, however, is the fact that nuclear families themselves are breaking apart at dramatically high rate. The chances in some societies are now less than 50 to 50, thanks mainly to divorce, that a child will live continuously to adulthood with both natural parents. This is despite the fact that, unlike in times past, parents now almost always live to see their children reach maturity.
One fundamental reason for the high break-up rate is that the nature of marriage has changed. Not so long ago marriage was an economic bond of mutual dependency, a social bond heavily upheld by extended families. Today, marriage is none of these. The economic bond has become displaced by affluence, by female economic pursuit, and by state support; extended family pressures on marriages have all but vanished; and modern societies have become increasingly unconcerned with religions. Marriage has become a purely individual pursuit; an implied and not very enforceable contract between two people; a relationship designed to satisfy basic needs for intimacy, dependency and sex. When these needs change, or when a presumptively better partner is discovered, marriages are easily dissolved. Moreover, more of the everyday needs, traditionally met by marriage, can be met in other ways, such as through the marketplace.
With its surrounding and supporting social structures collapsing, can there be any hope that the nuclear family can be revived? Yes—the basis for hope lies in the fundamental biological and psychological makeup of humankind, ff the evolutionary biologists are correct, human beings are a pair-bonding species. (438 words) [br] Which is NOT the reason for the high divorce rate?
选项
A、The past economic bond has been relieved.
B、Big family pressures on marriage has disappeared.
C、Both men and women are still looking for a better partner after marriage.
D、Basic need for intimacy, dependency and sex can be satisfied.
答案
C
解析
C项的内容在文章中没有提到。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4051141.html
相关试题推荐
Manypuremetalshavelittleusebecausetheyaretoosoft,rusttooeasily,or
Oneofthemostdifficultsituationsthataresearchercanencounteristos
Oneofthemostdifficultsituationsthataresearchercanencounteristos
Oneofthemostdifficultsituationsthataresearchercanencounteristos
IntheU.S.A.manycommunitiesandchurchgroups______socialcentersforoldp
Wheneveryouseeanoldfilm,evenonemadeaslittleastenyearsago,you
Wheneveryouseeanoldfilm,evenonemadeaslittleastenyearsago,you
Itusedtobesostraightforward.Ateamofresearchersworkingtogetherin
Itusedtobesostraightforward.Ateamofresearchersworkingtogetherin
Whatdoconsumersreallywant?That’saquestionmarketresearcherswouldlov
随机试题
【S1】[br]【S4】C根据句子上文的助动词didnot来看,这里应当填加一个动词原形。根据句子的意思,妇女的地位(status)只能是降低或提高,故应
[originaltext]Volunteeringisagreatwayofgettinginvolved.Mostsportin
60岁妇女,GP,绝经8年,慢性支气管炎20年,阴道口脱出一块状物2年,近来常有
对( ),研究者没有对应答者的选择进行任何限制,要做的就是尽量把应答者的原话记
企业从应付职工薪酬中扣除代垫的职工房租时,应贷记的会计科目是( )。A.应付职
确诊消化性溃疡的首选检查方法是( )。A.胃镜及活组织检查 B.大便隐血试验
A.酚酞 B.淀粉 C.荧光黄 D.邻二氮菲 E.结晶紫以下滴定方法使用
下列有关自用厂房转为成本模式计量的投资性房地产的表述中,正确的有( )。A.在转
合同任何一方不得把自己的意志强加于另一-方,这是合同管理的()原则的要求。A.诚
根据GB/T8923,工具除锈的质量等级包括()。A.St2 B.St2
最新回复
(
0
)