首页
登录
职称英语
To live in the United States today is to gain an appreciation for Dahrendorf
To live in the United States today is to gain an appreciation for Dahrendorf
游客
2025-04-21
41
管理
问题
To live in the United States today is to gain an appreciation for Dahrendorf’s assertion that social change exists everywhere. Technology,the application of knowledge for practical ends,is a major source of social change.
Yet we would do well to remind ourselves that technology is a human creation:it does not exist naturally. A spear or a robot to produce machine parts, neither is much more than a solid mass of matter. For a bird looking for an object on which to rest,a spear or robot serves the purpose equally well. The explosion of the Challenger space shuttle and the Russian nuclear accident at Chernobyl make people see how important the human quality of technology is: they provide cases in which well-planned systems suddenly became completely disordered and there was no ready hand to set them right. Since technology is a human creation, we are responsible for what is done with it. Pessimists worry that we will use our technology eventually to blow our world and ourselves to pieces. But they have been saying this for decades,and so far we have managed to survive and even flourish. Whether we will continue to do so in the years ahead remains uncertain. Clearly,the impact of technology on our lives deserves a closer examination.
Few technological developments have had a greater impact on our lives than the computer revolution. Scientists and engineers have designed specialized machines that can do the tasks that once only people could do. There are those who assert that the switch to an information-based economy is in the same camp as other great historical milestones,particularly the Industrial Revolution. Yet when we ask why the Industrial Revolution was a revolution, we find that it was not the machines. The primary reason why it was a revolution is that it led to great social change. It gave rise to mass production and,through mass production, to a society in which wealth was not confined to the few.
In somewhat similar fashion, computers promise to revolutionize the structure of American life,particularly as they free the human mind and open new possibilities in knowledge and communication. The Industrial Revolution supplemented and replaced the muscles of humans and animals by mechanical methods. The computer emends this development to supplement and replace some aspects of the mind of human beings by electronic methods. It is the capacity of the computer for solving problems and making decisions that represents its greatest potential and poses the greatest difficulties in predicting the impact on society. [br] By using the phrase "the human quality of technology"(Line 5,Para. 2),the author refers to the fact that technology_____.
选项
A、has a great impact on human mind
B、has some characteristics of human nature
C、can replace some aspects of the human mind
D、does not exist in the natural world
答案
B
解析
题目问:通过用短语“技术的人性化”,作者提及了什么事实?第二段“The explosion of the Challenger space shuttle and the Russian nuclear accident at Chernobyl make people see how important the human quailty of technology is;they provide cases in which well-planned systems suddenly became completely disordered and there was no ready hand to set them right.”通过这段话可知,“技术的人性化”也就是说,技术要拥有一些人类的特征。所以,答案是B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4047036.html
相关试题推荐
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
ThementalhealthmovementintheUnitedStatesbeganwithaperiodofconsid
ThementalhealthmovementintheUnitedStatesbeganwithaperiodofconsid
ManyadvocatesofauniversalhealthcaresystemintheUnitedStateslookto
ManyadvocatesofauniversalhealthcaresystemintheUnitedStateslookto
ManyadvocatesofauniversalhealthcaresystemintheUnitedStateslookto
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
ToliveintheUnitedStatestodayistogainanappreciationforDahrendorf
随机试题
Howmuchshouldthewomanpayforthestamps?[br][originaltext]M:Whatcanl
_________thesnakeinsuperstitiousawe.A、MankindhasheldlongB、Longhasheld
[originaltext]W:Thankyouforjoiningourprogram,ProfessorSmith.Today’sto
HowGlobalWarmingWorksGasesintheEarth’satmosp
导游员涉猎的知识应该是相当广泛的。一名合格的导游员至少应该学习语言知识、史地文化
A.天麻钩藤饮加减 B.真方白丸子加减 C.星蒌承气汤加减 D.补阳还五汤
根据世界卫生组织的资料,孕妇合并贫血的发生率在A.55%以上 B.45%以上
有了一段时间的市场了解、资金基本到位,但仍未形成购房意愿的客户属于( )客户。
男性,36岁,尿蛋白(++),尿红细胞10~20个/HP,红细胞管型0~1个/
下列哪一案件不可以由中级人民法院管辖:()A.双方当事人均为外国人的小额债务履
最新回复
(
0
)