首页
登录
职称英语
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which huma
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which huma
游客
2025-04-17
42
管理
问题
Imagine a world in which there was suddenly no emotion—a world in which human beings could feel no love or happiness, no terror or hate. Try to imagine the consequences of such a transformation. People might not be able to stay alive: knowing neither joy nor pleasure, neither anxiety nor fear, they would be as likely to repeat acts that hurt them as acts that were beneficial. They could not learn: they could not benefit from experience because this emotionless world would lack rewards and punishments. Society would soon disappear: people would be as likely to harm one another as to provide help and support. Human relationships would not exist: in a world without friends or enemies, there could be no marriage, affection among companions, or bonds among members of groups. Society’s economic underpinnings would be destroyed: since earning $10 million would be no more pleasant than earning $10, there would be no incentive to work. In fact, there would be no incentives of any kind. For as we will see, incentives imply a capacity to enjoy them.
In such a world, the chances that the human species would survive are next to zero, because emotions are the basic instrument of our survival and adaptation. Emotions strcture the world for us in important ways. As individuals, we categorize objects on the basis of our emotions. True we consider the length, shape, size, or texture, but an object’s physical aspects are less important than what it has done or can do to us—hurt us, surprise us, anger us or make us joyful. We also use categorizations coloured by emotions in our families, communities, and overall society. Out of our emotional experiences with objects and events comes a social feeling of agreement that certain things and actions are "good" and others are "bad", and we apply these categories to every aspect of our social life—from what foods we eat and what clothes we wear m how we keep promises and which people our group will accept. In fact, society exploits our emotional reactions and attitudes, such as loyalty, morality, pride, shame, guilt, fear and greed, in order to maintain itself. It gives high rewards to individuals who perform important tasks such as surgery, makes heroes out of individuals for unusual or dangerous achievements such flying fighter planes in a war, and uses the legal and penal system to make people afraid to engage in antisocial acts. [br] It can be inferred from the passage that the economic foundation of society is dependent on ______.
选项
A、the ability to make money
B、the will to work for pleasure
C、the capacity to enjoy incentives
D、the categorizations of our emotional experiences
答案
C
解析
本题所涉及的相关信息仍然在文章的第一段。作者在文中说既然赚一千万美元并不比赚十美元更让人快乐,人就失去了工作的动力,社会经济支柱也就会被摧毁。由此可见选项C应为正确答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/4041508.html
相关试题推荐
Canyouimaginethefat______famousasanactor?A、boybecomeB、boytobecomeC、b
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
Cultureshockmightbecalledan【1】diseaseofpeoplewhohavebeensuddenly【
随机试题
Thesepeoplewerearrestedfor_______.[br][originaltext]TheIranianaut
[originaltext]1.Doyoulikethedesignofthenewproduct?2.Wouldyousigny
CountriesRushforUpperHandinAntarcticaA)Onaglacier-filledisland
下列有关“德性所知”与“见闻之知”的正确的是( )。A.“德性之知”与“见闻之
A.3日 B.2日 C.5日 D.7日 E.1日第二类精神药品的处方,每
露天煤矿边坡滑坡是指边坡体在较大的范围内沿某一特定的剪切面滑动,从而引起滑坡灾害
患者男性,35岁。背部及季肋部疼痛4月余,伴低热,体温37.5~38℃,双下肢无
属于笔试的不足的有( )。A.重知识轻能力 B.重量而轻质 C.重口头而轻
下列关于建设工程勘察专业资质的说法正确的是()。A.只设甲.乙两级 B.可设甲
关于不动产物权的说法,正确的是( )。A.依法属于国家所有的自然资源,所有权可
最新回复
(
0
)