首页
登录
职称英语
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br] [origi
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br] [origi
游客
2025-01-18
47
管理
问题
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br]
JB: After 30 years of steady decline, Earth’s ozone layer is thinner but seems to be stable. A ban on ozone-depleting CFCs is largely responsible. Computer modeling gives reason to hope for an almost full recovery of Earth’s ozone layer within 60 years. But this sort of modeling is difficult -- and its predictions aren’t iron-clad.
DB: And some models show the ozone layer could face a new threat -- from global warming. Drew Shindell, an atmospheric scientist at NASA’s Goddard Institute for Space Studies in New York City, talked with us about his computer models of climate.
(With) Other viruses, such as smallpox and measles, and polioneuromere, the majority of people mount an immune response even if they never been vaccinated that clears the natural infection. With H1V, there are virtually no incidents of a person who has completely cleared the virus from their body, which means that although some people can control the virus better than others, the body is having trouble making a protective immune response.
选项
A、HIV vaccines trigger an immune response, but that response has proven inadequate.
B、The body’s natural immune response to HIV infection could eradicate the virus.
C、The majority of people could mount an immune response even without being vaccinated that clears the natural infection from every virus.
D、Some people can control HIV virus better than others and make a protective immune response.
答案
A
解析
本句的难点在于对句子结构的把握。本句从结构上讲,是个对比句。在口译中,抓句子结构信息是非常重要的。对比句的第一部分交代了其他病毒如“smallpox and measles”,人体的免疫机制的反应,第二部分的句子结构稍微有些复杂,对于“there are virtually no incidents”的理解和把握很重要。Speaker讲完此句后,又用“which means”从句来进一步解释。此外,平时对HIV virus知识的积累也很重要。这些都有助于正确理解本段内容。a项概括得比较全面;b项和c项为干扰项,根据常识就可知道为错误说法,d项比较片面,概括不全,没有说明文章的主旨。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3917672.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[br][ori
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[originalt
Listentothefollowingpassage.WriteashortEnglishsummaryofaround150-200
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[originaltext]TheNa
Whichofthefollowingstatementsistrueof"Earth’sOzoneLayer"?[br][origi
Whichofthefollowingstatementsistrueof"Earth’sOzoneLayer"?[br][origi
随机试题
Whatdoesthemanwant?[br][originaltext]M:Hello,Iwouldliketohavetwop
LastmonthIbookedadoubleroominthenameofMr.Brownforaweekfromthe1
Theexpensiveshopsinafamousarcade(有拱廊的街道)nearPiccadillywerejustop
Morethanfortythousandreaderstolduswhattheylookedforinclosefrien
PASSAGEONE[br]Whatdoestheauthormeanbysaying"mostespeciallythelast"
Yourpricesexceedworldpricesby5%.A、你的价格是市场价格的5%。B、贵方价格优于世界市场价格5%。C、你方价格已
资料(一) 俊宏益德集团(以下简称俊宏集团)属于建筑防水材料行业,是一家集研
下列哪项不是急性喉炎的临床表现A、咽部水肿 B、咽部充血 C、局部淋巴结
下列关于现金流量套期和境外经营净投资套期的确认和计量,表述正确的有( )。A.套
工程施工质量验收资料是建设工程施工全过程中按照国家现行的工程质量检验标准,对施工
最新回复
(
0
)