首页
登录
职称英语
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br] [origi
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br] [origi
游客
2025-01-18
40
管理
问题
Which of the following statements is true of "Earth’s Ozone Layer"? [br]
JB: After 30 years of steady decline, Earth’s ozone layer is thinner but seems to be stable. A ban on ozone-depleting CFCs is largely responsible. Computer modeling gives reason to hope for an almost full recovery of Earth’s ozone layer within 60 years. But this sort of modeling is difficult -- and its predictions aren’t iron-clad.
DB: And some models show the ozone layer could face a new threat -- from global warming. Drew Shindell, an atmospheric scientist at NASA’s Goddard Institute for Space Studies in New York City, talked with us about his computer models of climate.
In January, demonstrators in Mexico converged on the capital to protest the spiraling cost of tortillas, a Mexican national staple made from corn. In response, the country’s president, Felipe Calderon, signed an agreement to stabilize tortilla prices. President Calderon says the 13-point agreement is aimed at protecting Mexican families and the economy from further price hikes on corn. Mexican tortilla prices have skyrocketed more than 700 percent since 1994. Experts say this is due in part to increased demand for corn to produce ethanol.
选项
A、Demonstrators in Mexico gathered in the capital to protest the spiraling cost of tortillas.
B、Price hike of tortillas is due in part to the demand for corn to produce ethanol.
C、President of Mexico signed a 13-point agreement to stabilize tortilla prices.
D、Mexican tortilla prices have spiraled less than 700 percent since 1994.
答案
D
解析
本段文章的叙事按照时间先后顺序,逻辑清楚。本题要求判断错误,干扰项较少。文中反复出现了大量的“spiraling”、“price hike”以及“skyrocketed”等同义词,意识到这些词的反复出现,有助于更好地理解原文。d项为正确选项,根据原文,应为“more than 700 percent”。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3917671.html
相关试题推荐
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[br][originaltex
Whichofthefollowingindexrepresentssmall-companystocks?[originaltext]Ani
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[br][ori
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[br][ori
Whichofthefollowingstatementsistrueaccordingtowhatyouhear?[originalt
Listentothefollowingpassage.WriteashortEnglishsummaryofaround150-200
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
WhichofthefollowingstatementsistrueofManuGinobili?[br][originaltext]
随机试题
Wemayhavesuspecteditalready,butnowthescience【C1】______:unmarrieda
InEnglish,thecolorgreenisassociatedwithjealousy,whichissometimes
Moderntechnologyhasputmenonthemoonanddecipheredthehumangenome.B
AsurveyshowedthatAmericanwomenaremoreconcernedaboutlosingweightt
由于人力、财力等的限制,设备监理工程师无法对工程实施过程中的任何部位、任何环节都
习近平总书记在庆祝改革开放40周年大会上的讲话中,引用了恩格斯的名言:“一切社
患者,女性,35岁。血红蛋白80g/L,网织红细胞1.5%,白细胞、血小板正常。
下列有关交通供求问题的表述,正确的有()。A.不变的供给和波动的需求之间出
女性,48岁,确诊为原发性肝癌,某日突然右上腹剧烈疼痛,其后血压下降,神志不清,
木质材料表面进行防火涂料处理时,应对木质材料的所有表面进行均匀涂刷,且不应少于两
最新回复
(
0
)