首页
登录
职称英语
One argument used to support the idea that employment will continue to be the
One argument used to support the idea that employment will continue to be the
游客
2025-01-08
46
管理
问题
One argument used to support the idea that employment will continue to be the dominant form of work, and that employment will eventually become available for all who want it, is that working time will continue to fall. People in jobs will work fewer hours in the day, fewer days in the week, fewer weeks in the year, and fewer years in a lifetime, than they do now. This will mean that more jobs will be available for more people. This, it is said, is the way we should set about restoring full employment.
There is no doubt that something of this kind will happen. The shorter working week, longer holidays, earlier retirement, job-sharing -- these and other ways of reducing the amount of time people spend on their jobs -- are certainly likely to spread. A mix of part-time paid work and part-time unpaid work is likely to become a much more common work pattern than today, and a flexi-life pattern of work -- involving paid employment at certain stages of life, but not at others -- will become widespread. But it is surely unrealistic to assume that this will make it possible to restore full employment as the dominant form of work.
In the first place, so long as employment remains the overwhelmingly important form of work and source of income for most people that it is today, it is very difficult to see how reductions in employees’ working time can take place on a scale sufficiently large and at a pace sufficiently fast to make it possible to share out the available paid employment to everyone who wants it. Such negotiations as there have recently been, for example in Britain and Germany, about the possibility of introducing a 35-hour working week, have highlighted some of the difficulties. But, secondly, if changes of this kind were to take place at a pace and on a scale sufficient to make it possible to share employment among all who wanted it, the resulting situation --in which most people would not be working in their jobs for more than two or three short days a week -- could hardly continue to be one in which employment was still regarded as the only truly valid form of work. There would be so many people spending so much of their time on other activities, including other forms of useful work, that the primacy of employment would be bound to be called into question, at least to some extent. [br] At the end of the passage the author seems to imply that as a result of shorter working time
选项
A、employment may not retain its usual importance.
B、employment may not be regarded as valid work.
C、people can be engaged in far less unpaid work.
D、people can be engaged in far more unpaid work.
答案
A
解析
文章的最后一句...the primacy of employment would be bound to be called into question,at least to some extent表明了作者的观点。目前的现状是就业是人们主要的收入来源,其重要性不言而喻,如果大幅减少工作时间,将使就业本身的重要性被削减,就业就不能保持现有的重要地位。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3903335.html
相关试题推荐
Asthepaceoflifecontinuestoincrease,wearefastlosingtheartofrela
[originaltext]TheDemocratsaren’tlikelytotroveenoughvotestocontinue
[originaltext]TheDemocratsaren’tlikelytotroveenoughvotestocontinue
[originaltext]Host:Welcometotoday’sprogram.Wecontinueourseriesonchild
[originaltext]Host:Welcometotoday’sprogram.Wecontinueourseriesonchild
[originaltext]Host:Welcometotoday’sprogram.Wecontinueourseriesonchild
[originaltext]Host:Welcometotoday’sprogram.Wecontinueourseriesonchild
[originaltext]RussianPresidentVladimirPutinsaysRussiawillsupportany
Oneargumentusedtosupporttheideathatemploymentwillcontinuetobethe
Oneargumentusedtosupporttheideathatemploymentwillcontinuetobethe
随机试题
Apartfromborrowingfromhanks,afirmoranindividualcanobtainfundsin
Scientistsfindthathard-workingpeoplelivemuchlongerthanaveragemena
患儿女,12岁,身高109cm,小学5年级,学习成绩欠佳,新生儿时手足背肿。体检
风湿性心脏瓣膜病并发栓塞,最常见于( )。A.二尖瓣狭窄合并心力衰竭 B.二
共用题干 TightenedVisaRegulationsAccordin
我国行政管理支出包括()。A.高等教育支出 B.司法检查支出 C
魏萍,女,32岁,平时身体很好,很少生病住院,最近一段时间她常常感到疲乏、胸闷、
下列金融服务项目下,金融机构发挥了经纪和交易功能的是( )。A.在市场上筹集从
某公司年销售额1000万元,变动成本率60%,全部固定成本和费用120万元,平均
下列关于导爆索起爆的规定正确的是( )。A.导爆索只准用快刀切割,不得用剪刀剪
最新回复
(
0
)