首页
登录
职称英语
(1) Traveling through the country a couple of weeks ago on business, I was li
(1) Traveling through the country a couple of weeks ago on business, I was li
游客
2024-10-08
51
管理
问题
(1) Traveling through the country a couple of weeks ago on business, I was listening to the talk of the late UK writer Douglas Adams’ master work "The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy" on the radio and thought — I know, I’ll pick up the next hitchhikers I see and ask them what the state of real hitching is today in Britain.
(2) I drove and drove on main roads and side roads for the next few days and never saw a single one.
(3) When I was in my teens and 20s, hitchhiking was a main form of long-distance transport. The kindness or curiosity of strangers took me all over Europe, North America, Asia and southern Africa. Some of the lift-givers became friends, many provided hospitality on the road.
(4) Not only did you find out much more about a country than when traveling by train or plane, but there was that element of excitement about where you would finish up that night. Hitchhiking featured importantly in Western culture. It has books and songs about it. So what has happened to it?
(5) A few years ago, I was asked the same question about hitching in a column of a newspaper. Hundreds of people from all over the world responded with their view on the state of hitchhiking.
(6) Rural Ireland was recommended as a friendly place for hitching, as was Quebec, Canada — "if you don’t mind being criticized for not speaking French".
(7) But while hitchhiking was clearly still alive and well in some places, the general feeling was that throughout much of the west it was doomed.
(8) With so much news about crime in the media, people assumed that anyone on the open road without the money for even a bus ticket must present a danger. But do we need to be so wary both to hitch and to give a lift?
(9) In Poland in the 1960s, according to a Polish woman who e-mail me, "The authorities introduced the Hitchhiker’s Booklet. The booklet contained coupons for drivers. So each time a driver picked somebody, he or she received a coupon. At the end of the season, drivers who had picked up. the most hikers were rewarded with various prizes. Everyone was hitchhiking then."
(10) Surely this is a good idea for society. Hitchhiking would increase respect by breaking down barriers between strangers. It would help fight global warming by cutting down on fuel consumption as hitchhikers would be using existing fuels. It would also improve educational standards by delivering instant lessons in geography, history, politics and sociology.
(11) A century before Douglas Adams wrote his "Hitchhiker’s Guide", another adventure story writer, Robert Louis Stevenson, gave us that what should be the hitchhiker’s motto: "To travel hopefully is a better thing than to arrive." What better time than putting a holiday weekend into practice? Either put it to the test yourself, or help out someone who is trying to travel hopefully with thumb outstretched.
选项
A、(3).
B、(4).
C、(3)and (4).
D、(4)and (5).
答案
C
解析
细节题。从第三段和第四段中的the kindness or curiosity of strangers、hospitality、that element of excitement我们可以看出,这都表示作者的评价,第五段只是提到了一些事实,没有评价性的形容词,所以选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3791749.html
相关试题推荐
Inthispoorcountry,survivalisstilltheleadingindustry;allelseis______
______thehustleandbustleofthebigcity,hedecidedtomovetothecountrysi
______computerismoreessentialtoamodembusinessthantypewriter.A、The,the
Hisbusinessskill______herflairfordesign.A、commencesB、compensatesC、complem
______thatthepilotcouldn’tflythroughit.A、ThestormsoseverewasB、Sosev
Thegovernment______thatallwhowantedtoliveandworkinthiscountrymustho
Thedestructionofthemosquehas______angerthroughouttheMuslimworld.A、pro
______,Tomwouldhavebeenawealthyman.A、WashetoenterbusinessB、Ifhewas
They’veliftedatwo-year-longeconomic______onthecountry.A、enclosureB、restri
Asadevelopingcountry,wemustkeep______withtherapiddevelopmentofthewor
随机试题
TaskOne-Job•Forquestions13-17,matchtheextractswiththepeople,listed
PASSAGEFOUR[br]WhatwerethoughttodetermineKennedy’snarrowvictory?Thebr
Infamilieswithtwoworkingparents,fathersmayhavemoreimpact【C1】______
Thewordhugisofuncertainorigin.TheOxfordEnglishDictionarycautions
[originaltext]Digitaltextbooksaretransformingthewaymanystudentslear
关于土工织物厚度的测定,下列叙述正确的是()。A.对于规定的压力,至少截取10
Thechangeinthatvillagewasmiraculou
某医师在为患者施行右侧乳房肿瘤摘除术时,发现左侧乳房也有肿瘤,当即进行活检,确诊
吸收快,能迅速发挥疗效,作用强,并可根据病情变化加减使用的中药剂型是A:散剂
第三次技术革命的代表物是()。 A.蒸汽机B.电力 C.原子能、电子计算
最新回复
(
0
)