首页
登录
职称英语
Interest is steadily spreading from a minority of enthusiasts in developing
Interest is steadily spreading from a minority of enthusiasts in developing
游客
2024-09-16
58
管理
问题
Interest is steadily spreading from a minority of enthusiasts in developing renewable sources of energy — wind, wave and solar power, tidal and geothermal energy. Additional support for them has come with a proposal to explore the untapped sources of hydroelectric power in Scotland.
The details are presented by Mr. William Manser in a study called "The Case for an Inquiry into Hydroelectric Generation in the North of Scotland". He calls for an expert committee to look at the developments possible for hydroelectric sites and, more important, for means of financing them.
There is a clear industrial connection in Mr. Manser’s study because it was done for the Federation of Civil Engineering Contractors: hydroelectric schemes, by definition, have a large civil engineering component in them. Mr. Manser estimates that wind power could theoretically provide more than 7 percent of electricity supply in the United Kingdom if suitable sites for generators could be found. However, the practical viability of wind power generation is not likely to be understood anytime soon.
The best developed and most suitable form of renewable energy is in his view, hydropower. The technology has been developed over centuries and is still progressing. At present it is the cheapest form of electricity generation.
Mr. Manser examined past surveys of the north of Scotland and identified several as suitable for hydroelectric generation. Those are in the remote areas, usually of great natural beauty.
But Mr. Manser says a well-designed dam can be impressive in itself. It is also possible to make installation as unobtrusive as possible, to the point of burying parts of them. Hydro-generation involves no water pollution, or smoke creation.
The main trouble, as appears from his report, is financing an undertaking which has a heavy initial capital cost, and very low running costs.
However, Mr. Manser does not see that as an unfamiliar position for the electricity industry. He cites the proposed construction of the new nuclear power station at Sizewell in Suffolk, which will have a high initial capital cost.
The argument at Sizewell that the reason for the expenditure is that the capital will provide a benefit in lower costs and higher returns in the long term, applies equally to hydroelectric generation. [br] Why does Mr. Manser cite the argument at Sizewell in his report?
选项
A、To argue that lower costs and higher returns will be realized in a long run.
B、To compare costs between a hydropower station and a nuclear station.
C、To conclude that maintaining a hydropower station needs high running cost.
D、To emphasize that a well-designed dam can help protect the environment.
答案
A
解析
细节推理题。文章最后提到虽然在Sizewell筹建新核电站的前期投入巨大,…the capital will provide a benefit in lower costs and higher returns in the long term,即从长远来看可以以更低的成本带来更高的回报,而最后一句指出该情况同样适用于水电工程,故答案为A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3760153.html
相关试题推荐
Interestissteadilyspreadingfromaminorityofenthusiastsindeveloping
Interestissteadilyspreadingfromaminorityofenthusiastsindeveloping
PASSAGETHREEActorsandactressesofminoritygroups.文章从DenzelWashington和Halle
Hawaii’snativeminorityisdemandingagreaterdegreeofsovereigntyoveri
Hawaii’snativeminorityisdemandingagreaterdegreeofsovereigntyoveri
(1)Earlyhumanswereveryinterestedinbirdsandattributedmagicandrelig
[originaltext]M:Grace,what’sinterestingtoyouaboutlivinginthecity?Why
[originaltext]M:Grace,what’sinterestingtoyouaboutlivinginthecity?Why
[originaltext]M:Grace,what’sinterestingtoyouaboutlivinginthecity?Why
PASSAGEONEDevelopingmodelsallowingprecisepredictionoftheeffectsofcrowd
随机试题
[A]holiday[B]June[C]century[D]Monday[E]Tuesday[F]July[G]noonG根据句意“中午12
[A]mysterious[I]moment[B]collaboration[J]scramble[C]bound[K]contes
PassageThree[br]WhatdoesMazzelameanbysaying"thetippingpointwillbeb
某一双极压缩系统,其蒸发温度为10℃,冷凝温度为30℃,其最佳中间温度为()
股权投资退出机制为股权投资基金提供了必要的()A.流动性、连续性、稳定性 B
患者,男性,36岁,平素体健。淋雨后发热,咳嗽、咳痰2天,右上腹痛伴气急、恶心1
现代意义上的结算机构的产生地是()。A.美国芝加哥 B.英国伦敦 C.法国
一住店客人未付房钱即想离开旅馆去车站。旅馆服务员揪住他不让走,并打报警电话。客人
下列关于企业财产权能两次分离说法错误的是()。A.公司财产权能的分离是以公司法人
在恒定流条件下()。A.流线和迹线正交 B.流线和迹线重合 C.流线是平
最新回复
(
0
)