首页
登录
职称英语
[originaltext] Meeting people from another culture can be difficult. From th
[originaltext] Meeting people from another culture can be difficult. From th
游客
2024-05-20
62
管理
问题
Meeting people from another culture can be difficult. From the beginning, people may send the wrong signal. Or they may pay no attention to signals from another person who is trying to develop a relationship.
Different cultures emphasize the importance of relationship building to a greater or lesser degree. For example, business in some countries is not possible until there is a relationship of trust. Even with people at work, it is necessary to spend a lot of time in "small talk", usually over a glass of tea, before they do any job. In many European countries — like the UK or France — people find it easier to build up a lasting work relationship at restaurants or cafes rather than at the office.
Talk and silence may also be different in some cultures. I once made a speech in Thailand. I had expected my speech to be a success and start a lively discussion; instead, there was an uncomfortable silence. The people present just stared at me and smiled. After getting to know their ways better, I realized that they thought I was talking too much. In my own culture, we express meaning mainly through words, but people there sometimes feel too many words are unnecessary.
Even within Northern Europe, cultural differences can cause serious problems. Certainly, English and German cultures share similar values; however, Germans prefer to get down to business more quickly. We think that they are rude. In fact, this is just because one culture starts discussions and makes decisions more quickly.
People from different parts of the world have different values, and sometimes these values are quite against each other. However, if we can understand them better, a multicultural environment will offer a wonderful chance for us to learn from each other
Questions 30 to 32 are based on the passage you have just heard.
30. What is the purpose of the speaker’s mentioning her experience in Thailand?
31. How can people from different cultures understand each other better according to the passage?
32. What would be the best title for the passage?
选项
A、Cross-cultural Differences
B、Multicultural Environment
C、How to Understand Each Other
D、How to Build Up a Relationship
答案
A
解析
选项中的实词首字母均大写表明,本题考查短文标题。短文主要讲述的是文化和价值观的不同,而[B](多文化的环境)、[C](如何互相理解)和[D](如何建立关系)只是对短文部分内容的孤立理解,故答案为[A](跨文化差异)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3602483.html
相关试题推荐
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
Formanypeopletoday,readingisnolongerrelaxation.Tokeepuptheirwor
随机试题
WhatdoesMissGaodo?[br][originaltext]M:Wheredoyouwork,MissGao?F:I
Tworecentstudieshaveconfirmedthebeliefthatsizedoesmatter,atleast
依据《公路水运工程试验检测人员继续教育办法(试行)》的规定,关于公路水运工程试验
引起中性粒细胞减少的疾病是( )。A.尿毒症 B.急性失血 C.链球菌感染
联欢会上,有24人吃冰激凌、30人吃蛋糕、38人吃水果,其中既吃冰激凌又吃蛋糕的
组织结构变革常招致各方面的抵制和反对,人们反对变革的根本原因在于( )。A.
甲、乙系父子关系。乙在注册公司时,将其父甲登记为股东之一,后被甲发现。因甲不同意
国际金融实践领域出现的新情况,_了人们对国际金融理论与政策变革的需求。随着国际
关于监护,下列说法正确的是:()A.夫妻离婚后,只要双方同意就可协议约定某
A钢铁集团有限公司成立于2000年3月14日,法定代表人为吕某,企业性质为民营有
最新回复
(
0
)