首页
登录
职称英语
It was once thought that air pollution affected only the area immediately ar
It was once thought that air pollution affected only the area immediately ar
游客
2024-03-01
36
管理
问题
It was once thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and/or heavy automobile traffic. Today, we know that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the entire eastern half of the United States and led to health warnings even in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be affected by air pollution. Some scientists feel that the increasing concentration of carbon dioxide (二氧化碳) in the air revolting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating a "greenhouse effect"—holding in heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature.
If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be under water.
Another view, less widely held, is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age, and would make agriculture difficult or impossible in many of our top farming areas. At present we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report prepared by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very likely). Perhaps, if we are very lucky, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now. [br] As far as the greenhouse effect is concerned, the author ______.
选项
A、shares the same view with the scientists
B、is uncertain of its occurrence
C、rejects it as being ungrounded
D、thinks that it will destroy the world soon
答案
C
解析
推理判断题。文章中提到了两个不同的观点:一个观点认为二氧化碳的过分集中产生了温室效应,使得地球的平均气温上升;另一个观点认为大气中特殊物质的增多会阻碍阳光,降低地球的温度。作者在第二段中提到到底会发生哪种情况还不确定。因此对于是否会发生温室效应作者也不确定,故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3494949.html
相关试题推荐
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
Presentingagiftisathoughtfulaction,butitisnotexpected.Businessg
随机试题
Inthissection,you’llreadapassageaboutafamouspainterinthe20thcen
WhichofthefollowingbestdescribesAmerica’seconomicsituationnow?[br]How
I______myteachertowriteareferencelettertomeifIseeher.A、haveaskedB、
Throughmymom’slovingwords,Ifoundawayback.Whenyouwakeupinj
大型水工建筑物所用的水泥,可根据具体情况对水泥的矿物成分等提出专门要求,每一工程
A.莱特设计的落水别墅和密斯·凡·德·罗设计的范斯沃斯住宅 B.密斯·凡·德·
健康教育/健康促进项目活动质量监测通常包含以下()等内容。A.进度监测 B.内
外汇理财产品只面临标的投资风险,不存在汇率换算风险。( )
下列选项中属于审计抽样的基本特征的有( )。A.对具有审计相关性的总体中低于百分
特种设备安全技术档案主要内容不包括()。A.特种设备的定期检验记录 B.特种设
最新回复
(
0
)