首页
登录
职称英语
The newspaper must provide for the reader the facts, objectively selected fa
The newspaper must provide for the reader the facts, objectively selected fa
游客
2024-02-29
26
管理
问题
The newspaper must provide for the reader the facts, objectively selected facts. But in these days of complex news it must provide more; it must supply interpretation, the meaning of the facts. This is the most important assignment confronting American journalism--to make clear to the reader the problems of the day, to make international news as understandable as community news, to recognize that there is no longer any such thing as "local" news, because any event in the international area has a local reaction in terms of our very way of life.
There is in journalism a widespread view that when you start interpretation, you are entering dangerous waters, the swirling tides of opinion. This is nonsense.
Those who are against interpretation insist that the writer and the editor shall confine himself to the "facts". This insistence raises two questions., what are the facts? And: are bare facts enough?
As to the first, consider how a so-called "factual" story comes about. The reporter collects, say, fifty facts. Then he selects the ten which he considers most important. This is Judgment Number One. Then he or his editor decides which of these ten facts shall constitute the lead of the piece. This is Judgment Number Two. Then the night editor determines whether the article shall be presented on Page One, where it has a large impact, or on Page Twenty-four, where it has little. This is Judgment Number Three.
Thus in the presentation of a so-called "factual" or "objective" story, at least three judgments are involved. And they are judgments not at all unlike those involved in interpretation, in which reporter and editor, calling upon their research resources, their general background, and their "news neutralism", arrive at a conclusion as to the significance of the news. [br] Which of the following statements is true according to the passage?
选项
A、The most important task of reporters is to provide facts for the readers.
B、If a reporter interprets the facts he writes, he will get into trouble.
C、To make current events clear to the readers, reporters and editors must select facts objectively.
D、For reporters, interpretation of facts is no less important than presentation of the facts.
答案
D
解析
尽管该题是个判断题,但是它涉及到对全文的整体理解,第一段的第二句、第二段的末句、第四段和第五段都是信息源。根据第一段可以判断选项A是不正确的,根据第二段的末句可以排除选项B。选项C是个强干扰项,不过作者多次对“。objective”即新闻的客观性提出质疑,参照第四段,作者用so-called..,“objective”说明了对客观性持否定态度,故选D)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3493819.html
相关试题推荐
Anykindofexercisewilldowelltotheheart,(只要它能加速心跳).providedthatitquic
Incolonialtimeswomenprovidedhealthcarefortheirfamiliesandneighbors.D
Nowadays,itseemsthatnobodycanprovideasatisfactoryanswertosportsviol
【S1】[br]【S6】B)。空格处单词位于动词provide之后,从句that之前,需要填入名词。该句意为:申请到英国大学留学的外国留学生需要提交证明,证
Thisnoveliswellreceivedbythereaders,and(据说已经被翻译成了英语).issaidtohavebee
【B1】[br]【B9】A、adjustedB、providedC、modifiedD、adaptedB语义衔接题[考频:22]。这句话的意思是“能
[originaltext]W:Ioftenreadtwonewspapers.WashingtonPostandTheSun.What
【B1】[br]【B10】A、providedB、representedC、portrayedD、characterizedC语义衔接题[考频:22
Beforethe20thcenturythehorseprovideddaytodaytransportationintheUnit
Beforethe20thcenturythehorseprovideddaytodaytransportationintheUnit
随机试题
[originaltext]W:Isupposeyou’veboughtsomegiftsforyourfamily.M:Well,I
[originaltext]Heredityisnottheonlythingthatinfluencesourcolor.Whe
现代汉语属于()A.比较语言学 B.共时语言学 C.历时语言学 D.一般语
下列选项中,不属于砌体挡土墙实测项目的是()。A.砂浆强度 B.平面位置 C
甲公司为上市公司,系增值税一般纳税人,适用增值税税率为17%。为提髙市场占有率及
下列关于行业财务风险分析指标的说法,错误的有()。 ①行业盈亏系数越低,说明
男性,58岁,近1个来月多饮、多食、多尿、明显消瘦,进行相关检查后,诊断为1型糖
A.机械性单纯性肠梗阻 B.机械性绞窄性肠梗阻 C.麻痹性肠梗阻 D.血运
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性: A.如
关于抑制性突触后电位,以下正确的是A.是局部去极化电位 B.是局部超极化电位
最新回复
(
0
)