首页
登录
职称英语
[originaltext] In 2010, the global population reached 6.9 billion, with near
[originaltext] In 2010, the global population reached 6.9 billion, with near
游客
2024-02-09
73
管理
问题
In 2010, the global population reached 6.9 billion, with nearly all the growth in the world’s developing countries. According to the report, the world’s poorest developing countries account for 20 million of the 80 million people being added to the global population every year. Carl Haub, lead author of the Data Sheet, says by 2050, population growth in Africa alone will boost world numbers by one billion, assuming that birth rates today are declining on that continent and continue to do so. But he also predicts that birth rates in developing countries will eventually decline following the trend in industrialized nations. Yet, as the Data Sheet documents, Asia is expected to add the most people, about 1.3 billion, by 2050. That is likely to impose greater burdens on governments to meet the health, education and economic needs of large and young populations. In the developed world, the numbers tell a very different story. Chronically, low birth rates have created a shrinking pool of work-age people to support the wealthier countries’ elderly populations. Europe is the first region of the world to see a long-term decline in workforce. Haub says, with its much lower birth rate, Germany faces escalating problems resulting from a smaller adult workforce. And you can see that Germany already has only three people of working age for one person of the retirement age. So they have an immediate and growing crisis in their pension and health care system and they know it, for sure.
16. What can we learn about the added population in the poorest developing countries?
17. What will happen according to Carl Haub?
18. What may low birth rates lead to in developed countries?
19. What does the passage mainly tell us?
选项
A、The global population will reduce by 2050.
B、The birth rates in developing countries will eventually go down.
C、Africa will have the largest population.
D、Government will meet the needs of education.
答案
B
解析
事实细节题。短文中提到了Carl Haub关于世界人口的预测:2050年非洲人口将增加10亿;发展中国家的出生率终将会下降;亚洲人口到2050年将增加13亿。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3434849.html
相关试题推荐
[originaltext]Ifyou’refindingittoughtolandajob,tryexpandingyour
[originaltext]Ifyou’refindingittoughtolandajob,tryexpandingyour
[originaltext]Teachersandparentsnormallycallattentiontothepictures
[originaltext]Teachersandparentsnormallycallattentiontothepictures
[originaltext]Nooneknowsexactlyhowmanydisabledpeoplethereareinth
[originaltext]M:(22)Thegraduationiscoming.Ihavetofindajob,butIreall
[originaltext]M:(22)Thegraduationiscoming.Ihavetofindajob,butIreall
[originaltext]W:Excuseme,Professor.Wouldyoupleasesparemeafewminutes
[originaltext]M:Igota"C"againinthemathsexam.WhatdoyouthinkIshoul
[originaltext]M:Igota"C"againinthemathsexam.WhatdoyouthinkIshoul
随机试题
Describetheproceduresofaccountsreceivablefinancingaccordingtothenu
ThevisitoftheAmericanDelegationwill______.[br]Mr.Smithisimpressedby
写信日期:12月20日邀请人:王波被邀请人:李平内容:很久不见,很想念李平,邀请李平于12月24日晚上6点来王波家吃饭,到时老朋友赵亮也会来,李平应该也
[originaltext]Culturecanandshouldplayaroleinbringingpeopletogethe
RenownedChinesedirectorZhangYimou’slatestfilm,RidingAloneforThous
B超检查胎儿各径线,以何时测量的数值作为胎儿生长发育的基线A.14周 B.13
容积为0.48ml的硬胶囊是A.0号 B.1号 C.2号 D.3号
把学习过程概括为“学--思--行”的统一过程的教育家和思想家是()。 A.
2016年8月8日,甲在乙的礼品店看到一个原装进口水晶花瓶,精致典雅,标价3万元
在铁路工程投标报价时,应当按照招标文件载明数额报价的是()。A.工程直接费 B
最新回复
(
0
)