首页
登录
职称英语
Tall men are more likely to have children than their vertically challenged f
Tall men are more likely to have children than their vertically challenged f
游客
2024-02-06
52
管理
问题
Tall men are more likely to have children than their vertically challenged friends because women find height attractive, a new study shows. The preference may be putting evolutionary pressure on men, even today.
In an earlier study, evolutionary psychologist Robin Dunbar of the University of Liverpool decided to find out which attributes men and women like in their partners. He noticed that men only put their height in their ads if they are tall. "Men never say ’ I’ m a 5-foot-2 Danny DeVito look-alike’," says Dunbar. "You only advertise things that are advantageous."
If tall men are truly more attractive to women, Dunbar reasoned, they might have more children than short men. To test this, he teamed up with two colleagues in the Polish city of Wroclaw. Together they examined the medical records of more than 4,400 healthy men aged 25 to 60 who were given compulsory medical examinations in Wroclaw between 1983 and 1989.
The team noted the men’s heights and whether they had children. They then adjusted the figures to account for factors such as the trend for people to be taller the more recently they were born, due to improving diet and healthcare.
The results showed childless men were on average significantly shorter than men with one or more children. This confirms that women prefer taller men, says Dunbar. And the finding was backed by another feature of the Wroclaw men: bachelors were shorter than their married counterparts.
There may be several reasons why women prefer tall men. Society generally associates lofty men with wealth, success and good health. But the fact that the effect is so prominent suggests to Dunbar that the preference is indeed programmed into women’ s genes. This might date back to a time when tall men in hunting societies were stronger and genetically, better equipped for the struggle to survive.
Dunbar hopes his study will persuade scientists that sexual selection influences behavior. "In the social sciences, people seem very reluctant to believe that evolutionary principles guide human behavior at all. It must help to turn the tide."
"It’s an interesting study that suggests many more questions," says Robert Barton, an evolutionary biologist at the University of Durham. For example, does the same effect occur in different cultures? Other research suggests extreme height is unattractive to women, which may explain why evolution has not stretched the height gap between the sexes further. "Clearly, something has limited that process," Barton says. [br] According to the passage, we can obtain that______.
选项
A、short men are more attractive to most women
B、tall men thought their height is their advantage
C、short men tend to not advertise themselves
D、women only pay attention to the heights in men’ s advertisements
答案
B
解析
细节题。本文讲了个子高的男士对女士更有吸引力。由文中第二段“menonly put their height in their ads if they are tall”,可知个子高的男士比较喜欢把身高放在广告里,即他们认为这是他们的优势,故A错误,B正确。C的逻辑和原文并不相符,个子矮的男士只是不喜欢把身高放进广告里。D文中没有提及。故选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3426174.html
相关试题推荐
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Foryears,mentalhealthprofessionalsweretrainedtoseechildrenasmere
Foryears,mentalhealthprofessionalsweretrainedtoseechildrenasmere
Foryears,mentalhealthprofessionalsweretrainedtoseechildrenasmere
Foryears,mentalhealthprofessionalsweretrainedtoseechildrenasmere
Foryears,mentalhealthprofessionalsweretrainedtoseechildrenasmere
随机试题
Shakespeare’sgreatesttragediesare______.A、Hamlet,Othello,KingLearandMac
What’sthebesttitleforthispassage?[br][originaltext]Womenandmend
在会员制期货交易所的组织架构中,最高权力机构是()。A、会员大会B、理事会C、专业委员会D、业务管理部门A本题考查会员制期货交易所的组织架构。
Thispassagegivesinstructionsinusingthetumble-drier.[br]Ifcottonneeds
Forcenturies,boysweretopoftheclass.Butthesedays,that’snolonger
毕脱斑的形成是因为()。A.硫胺素缺乏 B.维生素A摄入过量 C.核
严重肝脏疾病应该补充下列哪种营养元素?( )A.维生素A B.维生素K C
2000.1.1,2002.3.5,2004.5.9,2006.7.13,()
某公司为了提高轮胎的质量,应用排列图分析造成轮胎不合格品的各种原因,发现“耐磨度
人身权利是指公民的人身不受非法侵犯的权利,下列属于人身权利的有A.言论自由权利
最新回复
(
0
)