首页
登录
职称英语
At school our children are taught to add up and subtract but, extraordinaril
At school our children are taught to add up and subtract but, extraordinaril
游客
2024-02-04
74
管理
问题
At school our children are taught to add up and subtract but, extraordinarily, are not shown how to open a bank account—let alone how to manage their finances in an increasingly complex and demanding world.
Today the parenting website Mumsnet and the consumer campaigner Martin Lewis have joined forces to launch an online petition(请愿)to make financial education a compulsory element of the school curriculum in England. Children from 5 to 16 should be taught about everything from pocket money to pensions, they say.
And that was exactly the plan enshrined(铭记)in the Children, Schools and Families Bill that was shelved by the government in the so-called "wash-up" earlier this month—the rush to legislation before parliament was dissolved.
Consumer and parent groups believe financial education has always been one of the most confusing omissions of the curriculum. As the Personal Finance Education Group(PFEG)points out, the good habits of young children do not last long. PFEG predicts that these young people will "find it much harder to avoid the serious pitfalls that have befallen many of their parents’ generation unless they receive good quality financial education while at school. "
The UK has been in the grip of the worst financial recession for generations. It does seem odd that—unless parents step in—young people are left in the dark until they are cruelly introduced to the world of debt when they turn up at university. Chris Tapp, from money education charity Credit Action, puts it succinctly(言简意赅地):"It’s like we’ve been sending out people to drive without first giving them instruction—and then being shocked when they crash. It’s a no-brainer. Everybody needs to manage money and use financial products wisely and I wholeheartedly support this call to the next government—whatever colour it may be—to ensure that giving every child the opportunity to learn about finance is of the utmost priority after the election."
In a recent poll of over 8 000 people, 97% supported financial education in schools, while 3% said it was a job for parents. I am in favor of the majority. And what do you think—is it up to parents to encourage good habits or should financial education be entrusted to schools? [br] What’s the author’s attitude towards financial education?
选项
A、Neutral.
B、Doubted.
C、Supportive.
D、Indifferent.
答案
C
解析
观点态度题。由定位句可知,在一个超过8 000人的民意调查中,97%的人支持在学校进行金融教育,而3%的人说这是家长的工作。我支持绝大多数人,也就是前者,故正确答案为C)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3422329.html
相关试题推荐
Mothersreallydofavourtheir"preciousfirstboms"overthechildrenthey
Mothersreallydofavourtheir"preciousfirstboms"overthechildrenthey
Readingisanimportantskillthatneedstobedevelopedinchildren.Noton
Readingisanimportantskillthatneedstobedevelopedinchildren.Noton
Readingisanimportantskillthatneedstobedevelopedinchildren.Noton
Readingisanimportantskillthatneedstobedevelopedinchildren.Noton
Readingisanimportantskillthatneedstobedevelopedinchildren.Noton
Readingisanimportantskillthatneedstobedevelopedinchildren.Noton
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
Wefindthatbrightchildrenarerarelyheldbackbymixed-abilityteaching.
随机试题
WhyisgreenlivingencouragedinlocalcouncilsinBritain?[originaltext]W
DistanceLearninginBritainIntimesofinflation,
Personalityistoalargeextentinherent—A-typeparentsusuallybringabo
用人单位濒临破产进行法定整顿期间或者生产经营状况发生严重困难,确需裁减人员的,应
制炭后产生止血作用的药物是A.藕节B.地榆C.棕榈D.荷叶E.以上均不是
在家庭社会工作介入阶段,社会工作者扮演的()角色是指社会工作者在了解受助家庭成
下列说法中,正确的是( )。A.大赦既赦其刑,又赦其罪B.特赦只赦其刑
下列关于甄选的主要方法,属于心理测试的是()。A.能力测试 B.人格测试
在现代市场经济中,财政政策的功能包括()。A.导向功能 B.协调功能 C.
人机系统可分为机械化、半机械化的人机系统和全自动化控制的人机系统两类。在机械化、
最新回复
(
0
)