首页
登录
职称英语
[originaltext] Officials say Japan lost its place as the world’s No. 2 Econom
[originaltext] Officials say Japan lost its place as the world’s No. 2 Econom
游客
2024-01-29
67
管理
问题
Officials say Japan lost its place as the world’s No. 2 Economy to China in the second quarter, as the island nation’s economic growth was very slow. Japan’s Cabinet Office said Monday that gross domestic product rose 0.4 percent in the three months ended June 3, compared with a revised 4.4 percent expansion in the first quarter. Monday’ s report said export growth slowed and consumer spending stopped. The expansion was weaker than economists estimated, with their predictions ranging from 0.6 percent to 3.4 percent. Analysts say China’s economy will almost certainly be bigger than Japan’s at the end of the year, because of the big difference in each country’s growth rates. China is growing at about 10 percent per year, while Japan’ s economy is expected to grow 3 percent this year.
3. How much was Japan’ s economic growth in the first quarter?
4. How many reasons does the news item mention for Japan’ s slow economic growth?
选项
A、0.4 percent.
B、3.4 percent.
C、4.4 percent.
D、3 percent.
答案
C
解析
信息明示题。由compared with a revised 4.4 percent expansion in the first quarter.可知,第一季度经济增长幅度为4.4%。故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3402862.html
相关试题推荐
[originaltext]Anewstudyfoundthat43percentofboyandgirlparticipant
[originaltext]Anewstudyfoundthat43percentofboyandgirlparticipant
[originaltext]Peoplewithbiggerbrainstendtoscorehigheronstandardte
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]W:Goodafternoon,Mr.Burke.Didyouhaveagoodlunch?M:Yes,
[originaltext]M:Hello.Ineedtotalkwithsomeoneaboutmydriver’slicense.
[originaltext]M:Hello.Ineedtotalkwithsomeoneaboutmydriver’slicense.
[originaltext]M:Hello.Ineedtotalkwithsomeoneaboutmydriver’slicense.
随机试题
OnApril20,2000,inAccra,Ghana,theleadersofsixWestAfricancountries
WhichofthefollowingisNOTmentioned?[br][originaltext]Now,comedisc
WhichofthefollowingwritersisthegreatestEnglishcriticalrealistnovelist
设A为3阶矩阵,将A的第2行加到第1行得B,再将B的第1列的-1倍加到第2列得C
请回答公路安全护栏的相关问题。 (22)公路安全护栏的防护等级最高级别为(
幼儿期特点应除外()A.自1岁至满3周岁之前为幼儿期 B.饮食已从乳汁转换
在货币市场工具中,下列关于回购的表述,正确的是( )。A.回购是指在出售证券时与
一位父亲对大学毕业刚走上工作岗位的儿子说:“世界上只有没出息的人.没有没出息的工
通过电感线圈的电压不能突变。
下列属于根据断层走向与岩层走向的关系划分的类型的是()。A.正断层 B.逆断层
最新回复
(
0
)