首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Could you tell me a bit about why[12]you wanted to be a doctor
[originaltext]W: Could you tell me a bit about why[12]you wanted to be a doctor
游客
2024-01-25
52
管理
问题
W: Could you tell me a bit about why[12]you wanted to be a doctor and how you first got into the medical profession?
M: Well,[13]I happened to be doing language for my A level at school, and I didn’t think there was a great deal of future in the study of language, so I’d change over to some scientific subjects that I felt might be useful. And after a great deal of difficulty, I got accepted at a medical school and eventually succeeded.
W: So you mean eventually you went into a medical school without any A levels in scientific subjects?
M: That’s right. The first morning the lecturer wrote up some chemical formula on the board, which was the first chemistry lecture I had ever been to. So I think she might have been putting it up in Egyptian hieroglyphics. I didn’t understand at all.
W: So you had a lot of personal individual work to do to catch up with everyone else.
M: Yes, it was very hard, but the university I was at, which was Sheffield, had a kind of special class for what you might call "lame ducks" such as myself.
W: And you eventually qualified?
M: Yes,[15]when I qualified in Sheffield, I was so interested in the general aspects of medicine that I joined a special practice at the University of Manchester, and from then on I went on to student health service work back in my former University of Sheffield and then came down here to Reading twelve years ago.
12. What is probably the man’s occupation at present?
13. Why did the man decide to switch to scientific subjects?
14. How did the man feel about the first chemistry lecture in the medical school?
15. What did the man do immediately after he qualified in Sheffield?
选项
A、He wanted to make a better preparation for his future.
B、He was keen on scientific subjects.
C、His parents wanted him to learn scientific subjects.
D、He was not good at the language.
答案
A
解析
细节题。男士提到,他认为学习语言前景渺茫(I didn’t think there was agreat deal of future in the study of language),所以他就改学一些他觉得有用的理科课程,也就是说男士是为了将来有所发展才改学了理科课程,故答案为A)。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3393482.html
相关试题推荐
[originaltext]M:I’mphoningupaboutthisjobyouadvertisedinthepaper.Thi
[originaltext]M:I’mphoningupaboutthisjobyouadvertisedinthepaper.Thi
[originaltext]W:Steve,canyoutellmehowlongyou’vebeenapubowner?M:We
[originaltext]M:AceEmploymentAgency.Goodmorning.W:Goodmorning.Iwonder
[originaltext]M:AceEmploymentAgency.Goodmorning.W:Goodmorning.Iwonder
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
[originaltext]M:Doyourememberthewonderfulfilmonspaceexplorationwewat
随机试题
Heart________ismuchmorecommonthesedaysthanitwaseventenyearsago.A、sur
WewereallsurprisedatMary’srare______(able)toimitateotherpeople.abili
ThewaypeopleintheUStraveltoandfromworkhaschangedalotinthela
[originaltext]Awisemanoncesaidthattheonlythingnecessaryforthetr
下列关于混响时间的描述中,正确的是()。A.混响时间与厅堂的体积成反比,与室
居民收入增加会加大对居住房地产的需求,其中,( )阶层收入增加对居住房地产的需
将一个圆锥体由腰部正中间截断成M1、M2,放在天平如图所示的位置。如果要使天平保
在《中国统计年鉴》中可以发现,国际收支平衡表中货物出口与货物进口的差额与海关统计
以下所列物质中,一旦误服中毒,忌用硫酸镁导泻的是A.拟除虫菊酯类杀虫药 B.磷
工程网络计划中,某工作的总时差和自由时差均为2周。计划实施过程中经检查发现,该工
最新回复
(
0
)