首页
登录
职称英语
[originaltext] Potato chips in Japan are being sold for 6 times their normal
[originaltext] Potato chips in Japan are being sold for 6 times their normal
游客
2024-01-23
57
管理
问题
Potato chips in Japan are being sold for 6 times their normal price. (5) This is after the country’ s main manufacturer stopped sales due to a potato shortage. Storms and floods in its main potato growing region last year caused the worst harvest and more than 3 decades. Local media reports suggest Calbee and its main rival Koikeya are halting almost 50 products.
"We don’t know when we’ll be able to restart," a company spokesman said. Snack lovers are panic buying and many supermarket shelves are bare. Japanese laws limit the amount of imported potatoes that can be used in Japanese made products. (6) Japan says fear of disease is its main reason to block fresh imports. It still only allows potatoes from selected US states. This is only at certain times and on condition that they are processed at factories based near Japanese ports.
(7) But global warming has raised the possibility that domestic produce could be seriously affected by rare weather events more often.
Questions 5 to 7 are based on the news report you have just heard.
5. What problem is Japan facing?
6. Why does Japan limit the import of potatoes?
7. What might affect Japanese domestic produce?
选项
A、Shrinking potato farming.
B、Heavy reliance on import.
C、Widespread plant disease.
D、Insufficient potato supply.
答案
D
解析
题干问的是日本现在面临着什么问题。新闻开头提到,由于马铃薯供应短缺,日本最大的生产商停止销售薯片,故答案为D(马铃薯供应不足)。新闻中提到,风暴和洪水导致日本主要马铃薯种植区受灾,产量降至三十年来最低,但这并不表示马铃薯种植业萎缩,故排除A项(马铃薯种植业萎缩)。新闻中提到,由于担心进口马铃薯带来疾病,日本法律限制进口的马铃薯数量。B项(严重依赖进口)和C项(植物病害的传播)均与新闻内容不符,故排除。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3388702.html
相关试题推荐
[originaltext]W:Mr.Smith,it’sapleasuremeetingyou.M:Nicetomeetyou,t
[originaltext]W:Mr.Smith,it’sapleasuremeetingyou.M:Nicetomeetyou,t
[originaltext]W:Mr.Smith,it’sapleasuremeetingyou.M:Nicetomeetyou,t
[originaltext]W:Hello,Mr.Brown.Iwasexpectingyourcall.Mysecretaryt
[originaltext]Apieceofhistoryhasbeenfoundthankstoaboytrippingon
[originaltext]Apieceofhistoryhasbeenfoundthankstoaboytrippingon
[originaltext]There’sanendlessamountofscientificdataprovingthatdogs
[originaltext]There’sanendlessamountofscientificdataprovingthatdogs
[originaltext]Analyticalskillsareourabilitytounderstandandsolveprob
[originaltext]Apieceofhistoryhasbeenfoundthankstoaboytrippingon
随机试题
LadiesandGentlemen,Welcometoyouall.Wearepleasedtohaveyouhereto
Thingshavechangedinyourlife.Mostnotably,youarenolongeremployed.
HowtoCopewithYourSoul-destroyingJobs?A)Weallhaveheard—
Scratchythroats,stuffynosesandbodyachesallspellmisery,butbeingablet
“我市必须清理网吧。因为,只有两种可能,或者清理,或者不清理。如果不清理网吧,就
实行依法治国方略的重点是()。A.依法执政 B.依法行政 C.司法改革和司
(共用题干)女,32岁。剖宫产术后6个月,未哺乳。采取宫内节育器避孕。 放
下列选项中,()不属于银行间债券市场的参与者。A:个人投资者B:境内商业银行
2005年7月21日,中国人民银行启动新一轮人民币汇率形成机制改革,在此期间,汇
关于混凝土搅拌,下列说法正确的有()A.搅拌塑性混凝土可选用强制式搅拌机
最新回复
(
0
)