首页
登录
职称英语
[originaltext]W: Mr. Smith, it’s a pleasure meeting you.M: Nice to meet you, t
[originaltext]W: Mr. Smith, it’s a pleasure meeting you.M: Nice to meet you, t
游客
2024-01-24
74
管理
问题
W: Mr. Smith, it’s a pleasure meeting you.
M: Nice to meet you, too. What can I do for you?
W: Well, I’m here to show you what our firm can do for you. Astra Consultants has branches in over 50 countries, offering different business services. We are a global company with 75 years of history, and our clients include some of the world’s largest companies.
M: Thank you, Mrs. Houston. I know Astra Consultants is a famous company. But you said you would show me what you could do for me. Well, what exactly can your firm do for my company?
W: We advise businesses on all matters, from market analysis to legal issues, anything a business like yours could need. Our firm offers expert advice. Could I ask you, Mr. Smith, to tell me a little about your company and the challenges you face? That way I could better respond as to how we can help you.
M: Okay, sure. This is a family business started by my grandfather in 1950. We employ just over 100 people. We manufacture and export stone for buildings and other constructions. Our clients usually want a special kind of stone cut in a special design. And that’s what we do in our factory. Our main challenge is that our national currency is rising, and we’re losing competitive advantage to stone producers in India.
W: I see. That’s very interesting. I would suggest that you let us first conduct a financial analysis of your company, together with an analysis of your competitors in India. That way we could offer the best advice on different ways forward for you.
Questions 8 to 11 are based on the conversation you have just heard.
8. What do we learn about the woman’s company?
9. What does the man say about his own company?
10. What is the main problem with the man’s company?
11. What does the woman suggest doing to help the man’s company?
选项
A、Outdated product design.
B、Loss of competitive edge.
C、Shortage of raw material supply.
D、Legal disputes in many countries.
答案
B
解析
细节辨认题。对话中,男士提及自己公司主要面对的挑战是由于本国货币升值,公司和印度的石料制造商相比失去了竞争优势。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3388946.html
相关试题推荐
[originaltext](19)Onethingaboutthemoonmanypeopledon’tknowistha
[originaltext]Allparentsknowitisdifficulttogetchildrentoeattheir
[originaltext](22)Whenchildrenstartschoolfortheirveryfirsttime,p
[originaltext](22)Whenchildrenstartschoolfortheirveryfirsttime,p
[originaltext]APewResearchCentersurveyofmorethan1,000Americanscon
[originaltext]APewResearchCentersurveyofmorethan1,000Americanscon
[originaltext]M:Goodafternoon.Sorrytohavekeptyouwaiting.HowcanIhelp
[originaltext]M:Goodafternoon.Sorrytohavekeptyouwaiting.HowcanIhelp
[originaltext]M:Goodafternoon.Sorrytohavekeptyouwaiting.HowcanIhelp
[originaltext]M:Goodafternoon.Sorrytohavekeptyouwaiting.HowcanIhelp
随机试题
[originaltext]ImagineyouarewatchingtheNBAFinals,thereis1.5seconds
THETRANSPORTATIONREVOLUTION1Bythecloseoftheeighteent
Tobereallyhappyandreallysafe,oneoughttohaveatleasttwoorthree
[originaltext]Hiddenpassengerstravelinginships,trains,orevencarsc
A.四坡 B.背坡 C.双坡 D.单坡
下面关于知识管理的叙述中,正确的包括()。①扁平化组织结构设计有利于知识在
接种卡介苗的反应及处理,下列哪项正确A.个别患儿腋下淋巴结肿大 B.个别患儿锁
日本占领下列城市的先后顺序是() ①上海②北京③天津④南京⑤武汉⑥广州A.①②
历史资料研究法只能被动地囿于现有资料,不能主动提出并解决问题。()
下列各项中,企业应通过“库存商品”科目核算的有()。A.存放在门市部准备出售的
最新回复
(
0
)