首页
登录
职称英语
[originaltext] Research into the icecap of North Pole has found that it is m
[originaltext] Research into the icecap of North Pole has found that it is m
游客
2024-01-22
69
管理
问题
Research into the icecap of North Pole has found that it is melting so quickly that the Arctic Ocean could lose most of its ice during summer time in as little as ten years. Scientists of Cambridge University say recent exploration to the Arctic led by explorer Pen Hadow found ice was much thinner than expected and less dense, subject to rapid melting. Mr. Hadow said the finding should act as a wake-up call.
The long-term view for the global community, this is definitely not good news. But if we can see this for what it is which is the biggest visual cue that we are going to get to manage our relationship with the planet better, then that is a good thing.
1. What is this news item mainly about?
2. How can the bad news become a good one?
选项
A、Suggestions for the global village.
B、The increased melting of icecap in North Pole.
C、The explorer’s exploring into the Arctic.
D、The scientific research in Cambridge University.
答案
B
解析
主旨大意题。新闻中报道:北极积冰的融化速度太快(it is melting so quickly)导致北冰洋冰雪将在10个夏天之后基本融掉。剑桥大学的科学家们说最近的北极探险发现冰块比想象中的更薄、更稀了。可见新闻主要是说北极冰雪的快速融化.B项中的The increased melting是对原文的同义改写,故答案是B项。A项“建设地球村的建议”在新闻中没有提到。虽然剑桥大学的科学家们说最近的北极探险发现冰块比想象中的更薄了,但这是为了引出北极积冰融化加快这一主题,C项“探险队员到北极探险”和D项“剑桥大学的科学研究”都不是新闻的主要内容。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3385657.html
相关试题推荐
[originaltext]Asinglecigarettesoldonastreetcornermaynotcostalot:
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext](22)Sportshaveunwrittenrules,sodoesbusiness—andviolato
[originaltext]IhadspentmylastdayinLondonvisitingfriends,takingpic
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]Passionfruitistheediblefruitofthepassionflower.(16)Sp
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
[originaltext]W:Hey,Mark,couldyoutellmeaboutthefirstjobyoueverhad?
随机试题
WhenisJulia’sbirthday?[br][originaltext]M:It’sJulia’sbirthdaytoday.W:
HowmanyhoursdoesDavidspendonworkingonaweekend?[br][originaltext]Int
所示结构在外力作用下,正确的弯矩图是( )。
根据公司登记管理法律制度的规定,下列各项中,需要办理变更登记的有( )。A.公司
男,42岁,饮酒后突然上腹疼痛、呕吐、腹胀,无腹泻。T37.5℃,腹胀、呈橡皮腹
关于业务尽职调查,通常包括以下哪些内容? Ⅰ、融资运用 Ⅱ、发展战略
《隔离开关分合闸位置“双确认”改造技术规范》中隔离开关状态由分到位微动开关和合到
对于结构特殊或复杂的工程项目施工组织设计,必要时项目监理机构可与建设单位协商,组
A施工单位的材料采购员甲某,从2008年以来一直负责本单位与B公司的钢材采购业务
基坑(槽)验槽应由()负责组织。A.项目经理 B.项目总工 C.总监理
最新回复
(
0
)