首页
登录
职称英语
[originaltext] (16) They say that elephants never forget; it turns out they ca
[originaltext] (16) They say that elephants never forget; it turns out they ca
游客
2024-01-21
68
管理
问题
(16) They say that elephants never forget; it turns out they can also tell the difference between human languages! Elephants don’t have the best eyesight in the animal kingdom, but they make up for it with their intelligence. (16) Scientists already know they are very smart—elephants never forget a face and that’s where the saying came from, but they didn’t know just how smart until this recent study. Researchers played recordings of human voices for 47 herds of elephant families at Amboseli National Park in Kenya over a two-year period. The recordings were from Maasai adults and children, and Kamba men. The Maasai are an aboriginal tribe who sometimes come into conflict with elephants over water and land that sometimes leads to the death of elephants or Maasai men. The Kamba people usually work as farmers or employees for the park and rarely cause harm or danger to elephants. They speak Kikamba. (17) When the elephants heard Maasai men saying "Look, look over there, a group of elephants is coming," they gathered together, started smelling curiously with their trunks, and cautiously moved away to avoid confrontation. But when they heard Maasai women or boys, or adult male Kamba speakers they didn’t show any concern. The ability to distinguish between Maasai and Kamba men delivering the same phrase in their own language suggests that elephants can discriminate between different languages. (18) They can’t understand what the words mean, but they can associate a certain way of speaking, like vowels or inflections with a possible threat.
16. What can we know about elephants?
17. How will elephants respond after hearing Maasai men saying "Look, look over there, a group of elephants is coming"?
18. How do elephants judge the threat posed by humans?
选项
A、They are the most intelligent animals.
B、They can understand human languages.
C、They are poor in their eyesight.
D、They have a good memory.
答案
D
解析
短文开始提到,人们常说大象从来不忘事;下文中也提到,科学家已经知道大象是一种非常聪明的动物,因为他们从来不会忘记一张面孔。由此可见,大象的记忆力很强。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3380353.html
相关试题推荐
[originaltext]Areyouworriedyourheartismucholderthanyouareandthatyo
[originaltext]Whenmyfamilywentonsummervacation,weusuallymadeitar
[originaltext]Whenmyfamilywentonsummervacation,weusuallymadeitar
[originaltext]Here’ssomeinformationthatmightproveusefuldowntheroad
[originaltext]Here’ssomeinformationthatmightproveusefuldowntheroad
[originaltext]Here’ssomeinformationthatmightproveusefuldowntheroad
[originaltext]Here’ssomeinformationthatmightproveusefuldowntheroad
[originaltext]Here’ssomeinformationthatmightproveusefuldowntheroad
[originaltext]Atnoothertimeinrecenthistoryhasitbeeneasierorcheaper
[originaltext]Haveyoueverwantedtogrowyourownfoodinsideyourhome?Scie
随机试题
Whatdoestheauthordoattheairport?[br][originaltext]Myofficeisat
"You",intheTimemagazine"PersonoftheYear2006",refersto______[br][or
Saks,611FifthAve.(MidtownEast/MurrayHill),near50thSt.,212-753-40
审计人员对被审计单位的材料采购业务进行实质性测试,审查的内容有()。A.材
依据证券公司客户信用交易担保证券账户内的记录,确认证券公司受托持有证券的事实,并
苏武是我国西汉时期的官员。当时中原地区的汉朝和西北少数民族政权匈奴的关系时好时坏
下列经济效果评价方法中,属于动态评价方法的是()。A.净现值法 B.增量
女性,30岁。被人发现昏迷且休克,屋内有火炉,且发现有敌敌畏空瓶。查体:体温36
男性,45岁,因幽门梗阻,胃次全切除术后第5天;术后排气3次,但腹胀逐渐加重,恶
下列关于工程担保的说法,正确的是()。A.根据《工程建设项目施工招标投标办
最新回复
(
0
)