首页
登录
职称英语
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
There was one thought that air pollution affected only the area immediately
游客
2024-01-16
70
管理
问题
There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic. At present, we realize that although these are the areas with the worst air pollution, the problem is literally worldwide. On several occasions over the past decade, a heavy cloud of air pollution has covered the east of the United States and brought health warnings in rural areas away from any major concentration of manufacturing and automobile traffic. In fact, the very climate of the entire earth may be infected by air pollution. Some scientists consider that the increasing concentration of carbon dioxide in the air resulting from the burning of fossil fuels (coal and oil) is creating a "greenhouse effect"—conserving heat reflected from the earth and raising the world’s average temperature. If this view is correct and the world’s temperature is raised only a few degrees, much of the polar ice cap will melt and cities such as New York, Boston, Miami, and New Orleans will be in water.
Another view, less widely held, is that increasing particular matter in the atmosphere is blocking sunlight and lowering the earth’s temperature—a result that would be equally disastrous. A drop of just a few degrees could create something close to a new ice age, and would make agriculture difficult or impossible in many of our top fanning areas. Today we do not know for sure that either of these conditions will happen (though one recent government report drafted by experts in the field concluded that the greenhouse effect is very possible). Perhaps, if we are lucky enough, the two tendencies will offset each other and the world’s temperature will stay about the same as it is now. [br] As pointed out at the beginning of the passage, people used to think that air pollution ______.
选项
A、caused widespread damage in the countryside
B、affected the entire eastern half of the United States
C、had damaging effect on health
D、existed merely in urban and industries areas
答案
D
解析
细节题。根据文中第一段第一句“There was one thought that air pollution affected only the area immediately around large cities with factories and heavy automobile traffic.”可知,以前人们都认为空气污染只会影响那些有众多工厂和严重交通堵塞现象的大城市及其周边地区,A、B、C三项都是后来人们才意识到的。故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3366843.html
相关试题推荐
______inthought,hedidn’ttakenoticeofmewhenIwaspassingby.A、LoseB、Lo
Onseveraloccasionsoverthepastdecade,aheavycloudofairpollutionhasco
【B1】[br]【B12】A、heartB、mindC、brainD、thoughtB意思是“在头脑中回忆”。
Themostimportantthingtodo______thepollutionassoonaspossible.A、aregot
Inthisthing,hehasno______ofrightandwrong.A、thoughtB、ideaC、conceptD、no
Theyouthoftenget______strangethoughtsanddreams.A、familiartoB、engagedwit
Theotherday,mybrotherdrovehiscardownthestreetat______Ithoughtwasa
—Didyoutakeenoughmoneywithyou?—No,Ineeded______IthoughtIwould.A、not
Asapoliceman,Mr.Brownthoughtthathehadadutyto______thelostchildreni
Firstaidcansaveaperson’slifeif______immediatelyandproperly.A、performB、
随机试题
Itisdesiredthathisorder______assoonaspossible.A、willbecarriedoutB、sh
HowShouldTeachersBeRewarded?[A]Weneverforgetourbest
【B1】[br]【B3】A、operationB、diseaseC、conditionD、injectionA词义辨析题。空格所在句意为:鼓膜管置放
一个大型软件系统的需求总是有变化的。为了降低项目开发的风险,需要一个好的变更控制
工业炉冬期施工的一般规定中,黏土、水玻璃和磷酸盐耐火浇注料的养护,应采用()。A
患者,男,60岁。慢性支气管炎病史20年。近半年活动后心悸,气短。查体:有肺气肿
类风湿关节炎病因不明,一般认为有关的因素是A:遗传、雌激素、阳光照射等因素 B
哥本哈根世界气候大会的主要目的,是在《京都议定书》框架的基础上,量化各国的减排目
人员录用效益的计算公式为( )。A.人员录用效益=录用人数/招聘总成本B.人员
关于人力资源的特征的说法,正确的是()。A:人力资源处于被利用、被改造的地位,服
最新回复
(
0
)