首页
登录
职称英语
The revival of mural painting that has occurred in San Francisco since the 1970s
The revival of mural painting that has occurred in San Francisco since the 1970s
游客
2024-01-10
53
管理
问题
The revival of mural painting that has occurred in San Francisco since the 1970s, especially among the Chicano population of the city’s Mission District, has marked differences from its social realist forerunner in Mexico and the United States some 40 years earlier. Rather than being government sponsored and limited to murals on government buildings, the contemporary mural movement sprang from the people themselves, with murals appearing on community buildings and throughout college campuses. Perhaps the biggest difference, however, is the process. In earlier twentieth-century Mexico, murals resulted from the vision of individual artists. But today’s murals are characteristically the products of artists working with local residents on design and creation.
Such community engagement is characteristic of the Chicano art movement as a whole, which evolved from the same foundations as the Chicano civil rights movement of the mid-1960s. Both were a direct response to the needs of Chicanos in the United States, who were fighting for the right to adequate education, political empowerment, and decent working conditions. Artists joined other cultural workers in making political statements and played a key role in taking these statements to the public. They developed collectives and established cultural centers that functioned as the public-relations arm of the Chicano sociopolitical movement. [br] Which of the following best describes the relationship between the first paragraph and the second paragraph of the passage?
选项
A、The first focuses on the mural artists as individuals; the second, on their actions as a group.
B、The first compares the mural revival with an earlier artistic movement; the second describes the context contemporary to the revival
C、The first defines the revival by distinguishing it from an earlier artistic movement; the second addresses the political goals of both the revival and its forerunner
D、The first presents an apparently plausible account of the relationship between the revival and is forerunner, the second calls that account into question
E、The first is concerned with the artistic aims and ambitions behind the San Francisco murals; the second considers their political significance
答案
B
解析
结构题。文章的第一段和第二段之间是并列关系,所以这种结构题只需要说明每一段分别说了什么内容即可,也就是分别阐述两段的3s版本。根据文章解析部分,答案选B。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3350743.html
相关试题推荐
Anartgalleryownerishangingpaintingsforanewshow.Ofthesixpaintingss
Itisverydifficulttoprovetodaythatapaintingdonetwoorthreehundredye
Inseveralnineteenth-centurypaintingsthemarblebuildingsoftheAcropolisin
Oneoftheworld’smostcelebratedpaintings,TheManwiththeGoldenHelmet,lo
Agroupofpaintingsmadeapproximately15,000yearsagoinacaveintheLoire
Asmanyas300ofthe720paintingsattributedtoRembrandtmayactuallybethe
Anewlydiscoveredpaintingseemstobetheworkofoneoftwo17th-centuryarti
LastyearLeoboughttwopaintings.Thisyearhesoldthemfor$2000each.Onon
CarlJung’swell-documentedbreakwithSigmundFreudoccurredbecause
WhatoccurredduringthefourcenturiesofattemptedEuropeanconques
随机试题
[img]2011q1/ct_etoeiclm_etoeiclzp_0401_2010111[/img][br][originaltext](A)The
Theseating_________ofthelecturehallis2000.A、capabilityB、capacityC、quant
期货投机行为的存在有一定的合理性,这是因为()。A、期货投机者的预期总是比套期保值者要准确B、生产经营者有规避价格风险的需求C、如果只有套期保值者参
Heconcludedhisspeechwitharemarkthat________________(失败乃成功之母).failureis
America’sTop5CleanestCitiesWhatIsaCleanCity?
Whatisthespeaker’smaintopic?[originaltext]Italianscientistshaverais
Teachersinthisschoolwereencouragedtousedramaasa(n)________oflearning.
Everybodywantstogetwealthy.Intoday’s【B1】______world,makingmoneyor
杆OA=l,绕固定轴O转动,某瞬时杆端A点的加速度a如图所示,则该瞬时杆OA
共用题干 一般资料:求助者,女性,32岁,机关公务员。案例介绍:求助者主述,半
最新回复
(
0
)