首页
登录
职称英语
Rain-soaked soil contains less oxygen than does drier soil. The roots of mel
Rain-soaked soil contains less oxygen than does drier soil. The roots of mel
游客
2024-01-10
81
管理
问题
Rain-soaked soil contains less oxygen than does drier soil. The roots of melon plants perform less efficiently under the low-oxygen conditions present in rainsoaked soil. When the efficiency of melon roots is impaired, the roots do not supply sufficient amounts of the proper nutrients for the plants to perform photosynthesis at their usual levels. It follows that melon plants have a lower-than-usual rate of photosynthesis when their roots are in rain-soaked soil. When the photosynthesis of the plants slows, sugar stored in the fruits is drawn off to supply the plants with energy. Therefore, ripe melons harvested after a prolonged period of heavy rain should be less sweet than other ripe melons.
In the argument given, the two portions in boldface play which of the following roles?
选项
A、The first states the conclusion of the argument as a whole; the second provides support for that conclusion.
B、The first provides support for the conclusion of the argument as a whole; the second provides evidence that supports an objection to that conclusion.
C、The first provides support for an intermediate conclusion that supports a further conclusion stated in the argument; the second states that intermediate conclusion.
D、The first serves as an intermediate conclusion that supports a further conclusion stated in the argument; the second states the position that the argument as a whole opposes.
E、The first states the position that the argument as a whole opposes; the second supports the conclusion of the argument.
答案
C
解析
根据论证流程,第一部分是一个客观原理,用来支持下一句话:光合作用所需能量不足。而这一间接结论又支持了下一句话:在雨水浸泡土壤中的植物的光合速率下降。因此选项C正确。A项本文的结论只有最后一句,因此分号前错误,分号后正确。B项分号前可以认为是正确的。但是全文顺承关系,不存在反驳,所以分号后错误。D项分号前正确。全文是顺承关系,不存在反对,分号后错误。E项全文是顺承关系,不存在反对。分号前错误,分号后可以认为是正确的。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3349247.html
相关试题推荐
InJapaneseaesthetics,especiallybutnotonlyinNoh,beautycontainstheidea
Theskinofthepoisondartfrogcontainsdeadlypoisonscalledbatrachotoxins.
Therehavelongbeendeadzones–watertoolowinoxygentosustainmostformsof
Therehavelongbeendeadzones–watertoolowinoxygentosustainmostformsof
Theavailabilityofoxygenisanessential(i)____foranimallife,whilecarbon
ThechartbelowcontainsinformationprovidedbyAustralia’stertiaryinstit
Questions1-4Thetexthas7paragraphs(A—G).Whichparagraphcontainseachof
Questions1-4Thetexthas7paragraphs(A—G).Whichparagraphcontainseachof
Questions1-4Thetexthas7paragraphs(A—G).Whichparagraphcontainseachof
Questions1-4Thetexthas7paragraphs(A—G).Whichparagraphcontainseachof
随机试题
Somethingveryunusualhappenedabout80,000yearsago,asEarth’slastice
Increasingly,overthepasttenyears,people—especiallyyoungpeople—havebe
Jobsatisfactionisabusinesstermthatreferstoaperson’scontentmentwi
了解某学校在校生视力减退情况,调查对象是A.该校所在地的部分学生 B.该校部分
7岁女孩。因"乳房增大,身高增长加速1年余,阴道出血5天"就诊。体检:身高119
休克热伤营血证的首选方剂是( )。A.独参汤合四逆汤 B.清营汤 C.四味
利用有pH梯度的介质分离等电点不同的蛋白质的技术称为A.等电聚焦电泳B.毛细管电
下列理解不符合原文意思的一项是: A线粒体是远古前身在真核细胞中居留下来的
在下列代谢反应中,哪个反应是错误的A.葡萄糖→乙酰CoA→脂肪 B.葡萄糖→乙
关于预算,下列说法中不正确的是( )。A.可以通过规划、控制和引导经济活动,使企
最新回复
(
0
)