首页
登录
职称英语
Asking students to pay more for their education was supposed to encourage co
Asking students to pay more for their education was supposed to encourage co
游客
2023-11-16
92
管理
问题
Asking students to pay more for their education was supposed to encourage competition among universities, not just lighten the load on taxpayers. That was the idea in December 2010, when Parliament voted to let English universities charge tuition fees of up to £ 9 ,000 from September 2011 , almost treble the existing limit. But demand for higher education is so great, and the fee increase so ringed with restrictions, that universities are not competing for students and responding to market demand. Instead, students are competing for places.
At first glance, statistics seem to tell a different story. The number of British people who applied for a full-time university course fell by 8. 7% 2011. But the decrease was mainly among older folk, who may have been unwilling to quit hard-won jobs. And fewer people are leaving school in 2012. Adjusting for that decline, applications by school leavers were only 1% lower than 2010, when a bumper crop dashed off to university to avoid the fee increase. High youth unemployment has encouraged many to seek shelter in higher education, taking applications to their third-highest level ever.
There are a few signs that higher fees have encouraged marginal decision-making, even if they haven’t stopped young people applying altogether. Arts and social-science subjects have attracted fewer applicants than last year. The lack of jobs has concentrated students’ minds on employment prospects. But they seem unfazed by the expense itself.
In the past students have also proven surprisingly calm about rising prices. Just before tuition fees of £ 1,000 were introduced in 1998, many people cancelled gap years to avoid paying. The number of applicants fell slightly when the fees kicked in, but then recovered strongly. The enduring popularity of higher education is such that demand now significantly outstrips supply, and the chances of applicants gaining a university place has been falling for years.
Alas for ambitious school leavers, universities cannot expand to accommodate them. Because the Treasury must lend students the funds to pay their fees and because not all graduates clear their debts, the state limits not only how much universities charge but also how many students they can admit. During the boom years, adding places was affordable. Now it is not. A temporary expansion of places in England announced in 2010 is about to end.
Moreover, reforms intended to make universities more responsive to student demand look increasingly bizarre. English institutions recruiting students who gain good grades at A-level will be allowed to take as many as they wish. But historically most high-fliers go to Oxford, Cambridge and a handful of other elite universities which prefer to retain their exclusivity and their present size. So David Willetts, the universities minister, will also let some institutions that charge £ 7,500 or less expand at the expense of others. The outcome will be determined not by student demand but by a committee comprised of administrators. [br] According to the author, British government______through fee increase.
选项
A、has failed to gain its ends
B、expects to reform universities
C、hopes to boost higher education
D、needs to cultivate more talents
答案
A
解析
推断题。首句指出高等教育提高学费的目的,第二句具体解释学费提高的额度。第三句和第四句用But引出作者观点,可见,作者认为学费提高的结果与初衷相违背,故A为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3192209.html
相关试题推荐
Somanystudents______theteacherthrewthetextbookinafitofanger.A、were
Whydoesthespeakerthinksomestudentsdon’tlikehistory?[br][originaltext
ThenoticeabouttheEnglishevening______manystudentswhohaveinterestinE
Bytheendoftheclass,somestudents______greenfood.A、havefoundB、willbe
StudentsarecalledinAmericanclasses[br][originaltext]W:Jack,canyousay
StudentsarecalledinAmericanclasses[originaltext]W:Jack,canyousaysomet
Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishho
Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishho
Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishho
Surprisingly,nooneknowshowmanychildrenreceiveeducationinEnglishho
随机试题
关于足月新生儿的外观特点,下列说法错误的是A.皮肤红润,基本无胎毛 B.头发分
A.异丙嗪 B.氢氯噻嗪 C.组胺 D.氯丙嗪 E.雷尼替丁H受体阻滞药
反映左、右心房电激动过程的是()A.P波 B.P-R段 C.QRS
结合实例说明中学生是怎样学习数学概念、数学命题的。
下列各类型的合同中,承包商承担风险最小的是( )。A、单价合同 B、固定总价
A.急性粒细胞白血病B.慢性淋巴细胞白血病C.急性早幼粒细胞白血病D.慢性粒细胞
评析下述案例中的教育内容、教育方法和师生关系。某班有个名叫张亮的9岁小男孩,患
()假设是指在可以预见的将来,企业将会按当前的规模和状态继续经营下去。不
性能相类似的药物合用以增强原有疗效的配伍关系是A.相须 B.相畏 C.相使
设备采购时,可采用询价采购的情况是( )。A.市场通用产品 B.标的金额较大
最新回复
(
0
)