首页
登录
职称英语
What is the main idea of this passage? [originaltext] About one million years
What is the main idea of this passage? [originaltext] About one million years
游客
2023-11-07
67
管理
问题
What is the main idea of this passage?
About one million years ago, the Ice Age began. The Ice Age was a long period of time in which four great glaciers pushed southward to cover almost all the upper half of North America, and then melted away. Each glacier was a thick sheet of ice and snow that spread out from a centre near what is now Hudson Bay in Canada. The winters were long, and the cool summers were too short to melt much of the ice and snow. The ever-growing sheet built up to a thickness of two miles at its centre. As all glaciers do, these great glaciers slid. They pushed down giant trees in their paths and scraped the earth bare of soil. Many animals moved farther south to escape. Others stayed and were destroyed. When winters of little snow came, the summer suns cut into the edges of the ice sheets. As the glaciers melted, rocks, soil and other things that had mixed with the ice and snow were left. New hills, lakes and rivers were formed. The last of the great glaciers began its melting about 11,000 years ago. Its melting formed the Great Lakes. These lakes are today a little changed from their early sizes and shapes. The largest of the North American river systems was also influenced by the glaciers. This is the Mississippi-Missouri-Ohio system. These rivers were miles wide at first. Through the years they settled into their present channels.
选项
A、The Ice Age was a long period of time.
B、Great glaciers covered Norm America many years ago.
C、Changes in climate helped to melt the glaciers.
D、How glaciers changed North America.
答案
D
解析
主旨题。对于这类问题应十分关注首尾句。文章开篇讲到冰河时期里4块巨大的冰川向南移动覆盖了北美洲的上半部。之后文章主要讲述冰川移动和融化过程中对北美洲产生的影响。故选项D正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3166688.html
相关试题推荐
WhodiedlastMonday?[br][originaltext]Dignitariesfromaroundtheworld
WhodiedlastMonday?[originaltext]Dignitariesfromaroundtheworldhaveb
Thoseconvictedofracismwillbe[originaltext]Finally,theauthoritiesin
Australia’snewPrimeMinisterKevinRuddhasopposed[originaltext]Australi
Whatisthepassagemainlyabout?[br][originaltext]Settlersoriginallyca
Whatisthepassagemainlyabout?[originaltext]Settlersoriginallycameto
What’stheconversationmainlyabout?[br][originaltext]W:Hi,Bill.Youweren
What’stheconversationmainlyabout?[originaltext]W:Hi,Bill.Youweren’tin
Whatdidthewomanthinkatfirst?[br][originaltext]W:Ihadareallystrange
Whatdidthewomanthinkatfirst?[br][originaltext]W:Ihadareallystrange
随机试题
"Come,"saidFatheratlast."Itislate.Wemustgohome.Youcanwatchthe
PASSAGETWO[br]Whatdothestudiesofemotionregulationsuggest?Somepeoplec
TheHurricane"TheHurricane,"with
[originaltext]W:Iamverysorrytohearthatthecomputeryouboughtfromour
There’snoquestionthattheEarthisgettinghotter.Therealquestionsare
作为实验室的人员应该具有()职责。A.针对管理体系有效性、满足客户和其他要
【教学过程】 (一)复习导入 之前的学习我们知道了,孟德尔之所以成功的关键原因就在于他选对了实验材料——豌豆。那么,为什么豌豆是遗传实验的好材料呢?它都
A.春秋 B.秦汉 C.隋唐 D.宋 E.元我国古代最早记载有小儿医的时
服用祛寒类中成药(附子理中丸等)不宜吃A.茶 B.萝卜 C.虾、辣椒、白酒
房地产开发项目可行性研究中的投资环境研究主要包括()。A.当地社会经济情况
最新回复
(
0
)