首页
登录
职称英语
December is often the month that people spend, spend, spend. Now, with Janua
December is often the month that people spend, spend, spend. Now, with Janua
游客
2023-11-04
81
管理
问题
December is often the month that people spend, spend, spend. Now, with January underway, it’s time to pay those bills, tighten our purse strings and find ways to save. We turned to question-and-answer site Quora to dig up the best money saving hacks. Here are the financial tips respondents offered that have helped them maximize returns and reduce spending.
With the holiday buzz over, Jenny Jervis suggests a good dose of sobriety(有节制,冷静)to make you smarter about your purchases. "When you are thinking of buying something, no matter what it is(it could be me DVD for the latest film, a new sofa, or a car)instead of looking at me price as a value, look at it as an amount of hours you have to work to achieve that amount of money," she wrote. "Let’s say you want to buy a new phone that costs £ 100 and you earn £ 10 an hour, ask yourself if you would be happy with being given a phone after 10 hours work, or would you rather be given £ 100? Comparing your potential purchases with how much real-time work it would take to buy often makes you take a second look at your purchases and may make you ask yourself if you really need it. "
Controlling your impulse to shop is key, according to Divya Bhargavi, a self-professed "cured" shopaholic. It’s easy to think you "absolutely positively need that thing for your life to function normally," she wrote. "The next thing you know, you’re shopping online—click, click—or you are at the mall buying that and a few other useless things. " The solution, she wrote: "Next time you want something so badly, write it down. Look at it after a week or 10 days. I am 100% sure that you will not have the same feeling towards it. You will find out that you don’t really need it so much. "
Pretending to earn less money than you actually do also has its benefits, according to Thats Freitas, another respondent. "Live a little under your possibilities(for example, buying cheaper clothes than the ones you could actually afford)," she wrote. "That way you will always save money by not spending all mat you make. " [br] The word "shopaholic" in Paragraph Three probably means a person who______.
选项
A、learns fast
B、can’t help buying
C、is impulsive
D、is absolutely positive
答案
B
解析
语义题。由题干定位至第三段第一句。由该句可知,DivyaBhargavi认为控制购物冲动是关键,而她本人是已经被治愈(cured)的shopaholic,由语境可知,冲动购物是她的问题,她是一位购物狂,同时,由构词法也可知,shopaholic是由shop和词缀一aholic构成,-aholic的意思是“对……痴迷的人”,合起来也构成了该词“沉迷予购物的人”的意思,故[B]为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/3158567.html
相关试题推荐
Withpermanentresidencestatus,peoplecanenterandleavethecountryusingon
PeopleinLatinAmericasufferfrommalnutritionbecause______.[originaltext]
Decemberisoftenthemonththatpeoplespend,spend,spend.Now,withJanua
Decemberisoftenthemonththatpeoplespend,spend,spend.Now,withJanua
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
随机试题
"Avoidtherush-hour"mustbethesloganoflargecitiesallovertheworld.
[originaltext]InAmericatoday,lotsofpeoplearegettingtattoos—especial
[originaltext]Consumersaroundtheworldbenefitfromlargefoodstoresand
ChooseTWOletters,A-E.WhichTWOthingsaretrueabouttheparticipantsinthe
Thehumannoseisanunderratedtool.Humansareoftenthoughttobeinsensi
下列各项,属经营性质范畴的水利工程项目有()。A.工业及城镇供水、水力发电
下列作曲家与作品对应有误的是()。A.欣德米特一《画家马蒂斯》 B.斯特
既能滋补肝肾,又有养肝明目作用的药物是A.车前子 B.莲子 C.决明子 D
对服务对象家庭系统的预估主要包含哪些内容()。A.家庭成员的基本情况 B.家
个人理财规划的执行需要具备一定的专业知识,并遵守一定纪律,因此在个人理财规划执行
最新回复
(
0
)