首页
登录
职称英语
[originaltext] In many countries the standard of living enjoyed by their peo
[originaltext] In many countries the standard of living enjoyed by their peo
游客
2023-09-02
79
管理
问题
In many countries the standard of living enjoyed by their people has increased rapidly in recent years. Sadly, not everyone in these countries is so fortunate and many people in rich countries are homeless.
The reasons for homelessness are various, but poverty is undoubtedly one of the main causes. The homeless people may have become jobless and then been unable to pay their rent and so no longer have a roof over their heads. Often, the fact that unemployed people get help from the government prevents this from happening, but not always.
Some homeless people are mentally ill and have no one to look after them. Some are young people who, for one reason or another, have left home and have nowhere to live. Many of them have had a serious disagreement with their parents and have left home, choosing to go to a city and live on the streets. Sometimes they have taken such action because they have been unable to get on with a stepparent.
Many homeless people get into the habit of begging to get enough money to stay alive, but many of the general public refuse to give anything to beggars. Often they are moved on by the police, being accused, whether rightly or wrongly, of forceful begging. There are many who disrespect homeless people.
Some cynics declare that homeless people choose to live the life which they lead. But who would willingly choose to live in a shop doorway, under a bridge or in a cardboard box?
Questions 29 to 31 are based on the passage you have just heard.
29. According to the passage, what causes some young people to be homeless?
30. What can we infer from the passage?
31. In the passage, what does "a roof over their heads" most probably refer to?
选项
A、The homeless are willing to live under a bridge or in a cardboard box.
B、You will not find homeless people in countries with a high standard of living.
C、The mentally-ill live on the stress because they want the company of other homeless people.
D、The unemployed who receive help may still be among the homeless.
答案
D
解析
[A]的表述不合常理,[B]的表述太过绝对,故均可首先排除。由短文中提到的the fact that unemployed people get help from the government prevents this from happening,but not always(得到政府补给可防止失业人员变得无家可归,但也并非总是如此),[D]的表述与此一致,故为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2977631.html
相关试题推荐
[originaltext]Halloween’soriginsdatebacktotheancientCelticfestival
[originaltext]Halloween’soriginsdatebacktotheancientCelticfestival
[originaltext]Supposesomeoneinventedagiftcardsoversatile(多功能的)that
[originaltext]Supposesomeoneinventedagiftcardsoversatile(多功能的)that
[originaltext]Overthepastsixweeks,Nicky,42,hascutherdailyroutine
[originaltext]W:(22)"Youarewhatyoueat."Nutritionexpertsoftenusethis
[originaltext]W:(22)"Youarewhatyoueat."Nutritionexpertsoftenusethis
[originaltext]W:(22)"Youarewhatyoueat."Nutritionexpertsoftenusethis
[originaltext]W:Americansarebecomingcrazyblogreaders,with120millionge
[originaltext]W:Americansarebecomingcrazyblogreaders,with120millionge
随机试题
Someweeksago,ridinginacabfromBostontoCambridge,mydriverturnedan
Mostoftheyoungpeopleinthetown______meetingthepresidentatthestationn
DespicableCharactersAreNewHeroesA)InfilmsandTVshows
MynameisLiuYan,I’mauniversitystudentandI(11)inEnglish.Forme
【B1】[br]【B6】[audioFiles]audio_eufm_j63_007(20082)[/audioFiles]tradition
A.200~50000年和100~1000000 B.200~50000年和5
建筑材料按材料的化学成分可分为()A.无机材料 B.有机材料 C.金属材料
患儿女,14岁。月经量增多9个月,2周来牙龈出血,下肢散在出血点及瘀斑。血象Hb
A.分段诊刮 B.宫颈及颈管活组织检查 C.B型超声检查 D.X线检查
下列设备中,属于消防工程专用产品的是()。A.压力表 B.水泵接合器
最新回复
(
0
)