首页
登录
职称英语
Television eats out our substance. Mander calls this the mediation of experi
Television eats out our substance. Mander calls this the mediation of experi
游客
2023-08-31
63
管理
问题
Television eats out our substance. Mander calls this the mediation of experience. "With TV what we see, hear, touch, smell, feel and understand about the world has been processed for us." When we "cannot distinguish with certainty the natural from the interpreted, or the artificial from the organic, all theories of the ideal organization of life become equal."
In other words, TV teaches that all lifestyles and values are equal, and that there is no clearly defined right and wrong. In Amusing Ourselves to Death, one of the best recent books on the tyranny of television, Nell Postman wonders why nobody has pointed out that television possibly oversteps the instructions in the Bible.
In the 1960s and 1970s, many of the traditional standards and mores of society came under heavy assault. Indeed, they were blown apart, largely with the help of one’s own. There was an air of unreality about many details of daily life. Even important moral questions suffered distortion when they were reduced to TV images. During the Vietnam conflict, there was much graphic violence—soldiers and civilians actually dying—on screen. One scene that shocked the nation was an execution in which the victim was shot in the head with a pistol on prime-time TV. People "tuned in" to the war every night, and controversial issues about the causes, conduct, and resolution of the conflict could be summed up in these superficial broadcasts.
The same phenomenon was seen again in the Gulf War. With stirring background music and sophisticated computer graphics, each network’s banner script read across the screen, "War in the Gulf," as if it were just another TV program. War isn’t a program—it is a dirty, bloody mess. People are killed daily. Yet, television all but teaches that this carnage merely is another diversion, a form of blockbuster entertainment—the big show with all the international stars present.
In the last years of his life, Malcolm Muggeridge, a pragmatic and print journalist, warned: "From the first moment I was in the studio, I felt that it was far from being a good thing. I felt that television would ultimately be inimical to what I most appreciate, which is the expression of truth, expressing your reactions to life in words." He concluded: "I don’t think people are going to be preoccupied with ideas. I think they are going to live in a fantasy world where you don’t need any ideas. The one thing that television can’t do is expressing ideas. There is a danger in translating life into an image, and that is what television is doing. It is thus falsifying life. Recorder of what is going on, it is the exact opposite. It cannot convey reality nor does it even want to." [br] Which of the following is TRUE according to the passage?
选项
A、There is no clearly defined right and wrong in TV images.
B、Television doesn’t express ideas although it is intended lo convey troth.
C、Translating life into an image is more effective than expressing reactions to life in words in teaching life values.
D、TV presentation of images records what is going on objectively.
答案
A
解析
推断题。由文章第二段第一句可知,电视图像中没有明确的对错之分,所以A正确。由文章最后一句中 cannot convey reality可知,电视报道不可能objectively,排除D项;B项中intended to convey truth与同一句后半部分nor does it even want to矛盾,排除;由文章最后一段倒数第四句可排除C项。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2972337.html
相关试题推荐
Hisintelligenceandexperiencewill______(使他能够应付复杂局面).enablehimtocopewith
TheFutureofTelevision:What’sonNext?Bossesinthetelevis
TheFutureofTelevision:What’sonNext?Bossesinthetelevis
TheFutureofTelevision:What’sonNext?Bossesinthetelevis
TheFutureofTelevision:What’sonNext?Bossesinthetelevis
[originaltext]TelevisionorTVisamodemwonderofelectronics.Itbrings
[originaltext]TelevisionorTVisamodemwonderofelectronics.Itbrings
[originaltext]TelevisionorTVisamodemwonderofelectronics.Itbrings
[originaltext]TelevisionorTVisamodemwonderofelectronics.Itbrings
Whatistheauthor’sattitudetowardstelevision?[br]Howistelevisionsaidto
随机试题
Overthepastfewyears,outcriesfromfoodactivistshavechangedmanyAmer
Hishandsandfingernailssuggestedthathehadn’tdoneheavymanualworkinthi
Indeed,it______(正是总裁在投资问题上的仓促决定)eventuallyledtothebankruptcyofourcorpor
IntheUnitedStates,itisrequiredthatallchildrenattendschool,public
TheSpanish-AmericanWartookplaceinthelate1800sduringtheadministrat
【题目来源】5月20日下午黑龙江省哈尔滨市结构化面试考题 【考题一回顾】
保荐机构应当针对发行人的具体情况,确定证券发行上市后持续督导的内容,在持续督导期
旗帜问题至关重要。毛泽东指出:“主义譬如一面旗子,旗子立起了,大家才有所指望,才
在比内-西蒙量表测试中,某儿童通过了4岁组的全部题目,5岁组通过3题,6岁组通过
下列选项中,可以确认为投资性房地产的是( )。A.企业购入写字楼作为经营办公场
最新回复
(
0
)