首页
登录
职称英语
[originaltext] Memory, I think, is almost as important as air, water or suns
[originaltext] Memory, I think, is almost as important as air, water or suns
游客
2023-08-21
91
管理
问题
Memory, I think, is almost as important as air, water or sunshine to us. Without it, life can not go on. We wouldn’t be able to do anything since completing any task, however simple it might be, requires us to remember certain procedures, nor would we be able to communicate with people as we wouldn’t be able to remember the words to express our ideas or feelings.
For us students, I think memory is particularly important. If we lose the faculty of remembering, we won’t be able to learn anything since learning unavoidably involves the use of memory. And if we cannot remember the knowledge we have acquired, what’s the point of learning it in the first place?
Although everyone is born with the capacity to remember things, some of us have better memories than others.There are people who are said to have a photographic memory and can remember anything they have seen only once. However,those of us who have a poor memory needn’t panic, for there are ways to improve our memories. Paying attention, associating facts with images, visualizing images, and relaxing are some of the ways that I find especially effective. But the greatest secret to keep our memory sharp is to use it as frequently as possible.
19. What’s the speaker mainly talking about?
20. What can people with a photographic memory do?
21. What does the speaker recommend strongly in the end?
选项
A、Remember everything that they have seen even once.
B、Express their ideas or feelings by drawing pictures.
C、Point out the places where they’ve been to in maps.
D、Recall the knowledge they have acquired quickly.
答案
A
解析
短文提到“据说有精确记忆力的人”之后说他们能够“记住任何他们只见过一次的东西”,A与后半句同义,所以正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2946162.html
相关试题推荐
[originaltext]Inthecaseofmobilephones,changeiseverything.Recentre
[originaltext]Theeconomiccostsofnoisetosocietyareseveral.Airports
[originaltext]Theeconomiccostsofnoisetosocietyareseveral.Airports
[originaltext]Theaveragepersonlearnsmostofthe30,000-40,000wordswho
[originaltext]W:Withusnow,isMalcolmBricklin,CEOofVisionaryVehicles.M:
[originaltext]M:Idon’tenjoydatinganymore.Ican’tseemtofindanyoneIhave
[originaltext]W:Thankheavens!You’rebacksafeandsound.Everyonewasworried
[originaltext]W:Thankheavens!You’rebacksafeandsound.Everyonewasworried
[originaltext]W:Thankheavens!You’rebacksafeandsound.Everyonewasworried
[originaltext]W:Thankheavens!You’rebacksafeandsound.Everyonewasworried
随机试题
[img]2011q1/ct_etoeiclj_etoeiclzp_0001_201131[/img][br][originaltext](A)They
[originaltext]Heredityisnottheonlythingthatinfluencesourcolor.Whe
Thestudentsareupinarmsaboutthestandardofteachingatthecollege.Theu
[originaltext]W:Hello!ThisisProf.Gates’office.I’mcallingtoremindyou
Theyboughtthelandwitha______tobuildanewofficeblock.A、purposeB、view
在印花税的税目中,()适用定额税率。A:购销合同 B:财产租赁合同 C:权利
修建性详细规划采用的图纸比例一般不包括( )。A.1:250 B.1:500
把生产资本分为固定资本与流动资本,其依据是()。 A.在生产过程中不同的价值
黄金市场的主要参与者包括( )。A.中央银行 B.私人 C.集团 D.黄
A.一次0.4~0.6g,一日3次,疗程7日 B.一次0.6~0.8g,一日3
最新回复
(
0
)