首页
登录
职称英语
[originaltext] Bernard Jackson is a free man today, but he has many bitter m
[originaltext] Bernard Jackson is a free man today, but he has many bitter m
游客
2023-08-18
92
管理
问题
Bernard Jackson is a free man today, but he has many bitter memories. Jackson spent five years in prison after a jury wrongly convicted him of raping two women. At Jackson’s trial, although two witnesses testified that Jackson was with them in another location at the times of the crimes, he was convicted anyway. Why? The jury believed the testimony of the two victims, who positively identified Jackson as the man who has attacked them. The court eventually freed Jackson after the police found the man who had really committed the crimes. Jackson was similar in appearance to the guilty man. The two women had made a mistake in identity. As a result, Jackson has lost five years of his life.
The two women in this case were eyewitnesses. They clearly saw the man who attacked them, yet they mistakenly identified an innocent person. Similar incidents have occurred before. Eyewitnesses to other crimes have identified the wrong person in a police lineup or in photographs.
Many factors influence the accuracy of eyewitness testimony. For instance, witnesses sometimes see photographs of several suspects before they try to identify the person they saw in a lineup of people. They can become confused by seeing many photographs or similar faces. The number of people in the lineup, and whether it is a live lineup or a photograph, may also affect a witness’s decision. People sometimes have difficulty identifying people of other races. The questions the police ask witnesses also have an effect on them.
13. What do we learn about Bernard Jackson?
14. What led directly to Jackson’s sentence?
15. What lesson do we learn from Jackson’s case?
选项
A、The evidence found at the crime scene.
B、The testimony of his two friends.
C、The jury’s prejudice against his race.
D、The two victims’ identification.
答案
D
解析
短文提到,陪审团相信两位受害人的证词,二人均确定地指认Jackson就是侵犯她们的人,所以答案选D。A、C无原文依据;文中并没有提到Jackson的两位好友,因而B“他两位朋友的证词”无从判断。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2936179.html
相关试题推荐
[originaltext]Studentstodaylearnhowtousecomputersasearlyasage5o
[originaltext]Studentstodaylearnhowtousecomputersasearlyasage5o
[originaltext]Goodmorning,everyone.Ourtopicfortoday’stalkisabouts
[originaltext]Okay,we’vebeendiscussingfilmsinthe1920sand1930s,and
[originaltext]Okay,we’vebeendiscussingfilmsinthe1920sand1930s,and
[originaltext]Asuperattendantofthecity’smunicipalbuilding,DeliaSad
[originaltext]Ascientificteamisstudyingthethinkingabilityofeleven-
[originaltext]W:Mr.Green,isitfairtosaythatnegotiationisanart?M:We
[originaltext]W:Mr.Green,isitfairtosaythatnegotiationisanart?M:We
[originaltext]W:Mr.Green,isitfairtosaythatnegotiationisanart?M:We
随机试题
(1)InayearwhenAlGorewontheNobelPeacePrizeandgreenbecamethenew
Thetranslatormusthaveanexcellent,up-to-dateknowledgeofhissourcela
CriticalThinkingandInnovativeWritingThe
WhatisthemostlikelyriskinthecomingdecadeaccordingtotheWorldEconomi
WhyIBecameaTeacher:toPassonMyLoveofLiteratureA)Likelot
Whichofthefollowingquestionsdoesthepassageprimarilyanswer?[br]Thet
It’smost______ofmetohaveforgottenyourinvitation.A、improbableB、inevitabl
根据干粉灭火系统的灭火机理,以下关于干粉灭火系统注意事项描述不正确的是()。A
在职培训开发的主要方法不包括( )。A.临时提升 B.设立副职 C.职务轮
在土地总价一定的情况下,楼面地价与容积率之间的关系是()。A:楼面地价随容积率的
最新回复
(
0
)