首页
登录
职称英语
[originaltext] Today I’ d like to talk about the sculptor Henry Moore, in par
[originaltext] Today I’ d like to talk about the sculptor Henry Moore, in par
游客
2023-08-10
66
管理
问题
Today I’ d like to talk about the sculptor Henry Moore, in particular the ideas his work is based on, and also how he viewed the medium of sculpture. Moore said that to appreciate sculpture a person needs to respond to form in all of its three dimensions. He believed that this is more difficult than responding to art that is done on a flat surface, a surface such as canvas that has only two dimensions. For example, when you’re looking at a painting you don’t have to walk around it. You don’t relate to form and shape in the same way you do when looking a sculpture. Moore paid great attention to shapes in nature such as that of bones and shells and stones. He thought that if you could appreciate the shape of something simple, like a stone then you could go on to appreciate more complex forms. He noticed that many of the stones he picked up had holes in them. One distinctive feature of Moore’ s sculpture is his use of holes or opening to emphasize that he is indeed working in a three-dimensional medium. He believed that the shape of hole itself could have much meaning as that of solid mass, and could even help create a sense of mass or volume. Moore was also interested in representing the human figure, which he sculpted in such materials as bronze, stone, and wood. His sculptures of humans contained one person as in the work reclining figure or several people as in the sculpture family group.
Now listen to the following recording and answer questions 22 to 25.
22. What is the talk mainly about?
23. According to Henry Moore, why is sculpture more difficult to appreciate than other forms of art?
24. Why does the professor mention bones and shells?
25. What is one well-known feature of Henry Moore’ s sculptures?
选项
A、It is often displayed outdoors.
B、It does not always represent an object.
C、It is three-dimensional.
D、It is done by relatively few artists.
答案
C
解析
细节题。根据Moore said that to appreciate sculpture a person needs to respond to form in all of its three dimensions.He believed that this is more difficult than responding to art that is done on a flat surface可知,亨利-摩尔认为欣赏雕塑比欣赏其他艺术形式更困难,是因为雕塑是三维的。因此,正确答案为C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2913392.html
相关试题推荐
[originaltext]M:[23]Somedecadesagomymotherwasreplacedbyacomputer.Her
[originaltext]M:[23]Somedecadesagomymotherwasreplacedbyacomputer.Her
[originaltext][19]Iamhonoredtobewithyoutodayatyourcommencementf
[originaltext][16]LeonardBernsteinsaidthattoachievegreatthings,you
[originaltext]Theworld’ssmartestadolescentsinmathematicsandsciencea
[originaltext]Theworld’ssmartestadolescentsinmathematicsandsciencea
[originaltext]Weallscreamforwaterwhenthirsty.[9]Butdoyouknowinv
[originaltext]Weallscreamforwaterwhenthirsty.[9]Butdoyouknowinv
[originaltext]W:Goodevening!Welcometoourprogram.OurguesttodayisMr.T
[originaltext]W:Goodevening!Welcometoourprogram.OurguesttodayisMr.T
随机试题
AccordingtoRichard,whatwastheconceptofhealthbeforethe1940s?[br][or
Owningamobilephonedefinitelymakeslifemoreconvenient,butyou’dbetterlim
某省拟建一条高速公路,业主与B监理公司签定了监理合同。总监理工程师要求监理人在进
下列说法正确是()。 A.加速度恒定不变时,物体运动方向也不变 B.
腹部肿块,痛无定处,时聚时散者称为()A.痞满 B.癥积 C.瘕聚
荷马史诗中一些看似不起眼的细节,却意外透露出希腊人的科学知识,在《奥德赛》卷四开
期货交易所应以适当方式向社会公共发布的信息包括( )。A.持仓量和成交量排名情况
根据刑事诉讼法的规定,下列有关回避决定的表述中哪些是正确的? A.公安机关侦查
某市食品药品监督管理局接到举报,反映该市甲兽药店销售人用药品。市局调查发现甲兽药
不影响患者行为的因素是A.病人的经济状况 B.病人的人口统计学特点 C.医患
最新回复
(
0
)