首页
登录
职称英语
It was previously believed that dinosaurs were cold-blooded creatures, like
It was previously believed that dinosaurs were cold-blooded creatures, like
游客
2023-07-28
80
管理
问题
It was previously believed that dinosaurs were cold-blooded creatures, like reptiles. However, a recent discovery has lad researchers to believe they may have been warm- blooded. The fossilized remains of a 66 million-year-old dinosaur’s heart were discovered and examined by x-ray. The basis for the analysis that they were warm- blooded is the number of chambers in the heart as well as the existence of a single aorta (主动脉).
Most reptiles have three chambers in their hearts, although some do have four. But these that have four chambers, such as the crocodile, have two arteries (动脉) to mix the oxygen-heavy blood with oxygen-lean blood. Reptiles are cold-blooded, meaning that they are dependent on the environment for body heat. Yet the fossilized heart had four chambers in the heart as well as a single aorta. The single aorta means that the oxygen-rich blood was completely separated from the oxygen-poor blood and sent through the aorta to all parts of the body.
Mammals, on the other hand, me warm-blooded, meaning that they generate their own body heat end are thus mere tolerant of temperature extremes. Birds and mammals, because they are warm blooded, move more swiftly and have greater physical endurance than reptiles.
Scientists believe that the evidence now points to the idea that all dinosaurs were actually warm- blooded. Ironically, the particular dinosaur in which the discovery was made was a Tescelosaurus, which translates to "marvelous lizard." A lizard, of course, is a reptile. [br] What is the basis of the researchers’ new theory?
选项
A、They performed mathematical calculations and determined that dinosaurs must have had four chambered hearts.
B、They found a fossil of an entire dinosaur end reviewed the arteries and veins flowing from and to the heart.
C、They found a fossil of a dinosaur’s heart and discovered it had four chambers and one aorta.
D、They viewed a fossil of a dinosaur’s heart and discovered that it had two aortas.
答案
C
解析
文章第一段最后一句话直接指出“The basis for the analysis that they were warm-blooded is the number of chambers in the heart as well as the existence of a single aorta(主动脉).”恐龙是恒温动物这一分析研究结果的基础在于恐龙心室的数量和它们都有一根主动脉。所以C正确。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2875129.html
相关试题推荐
Thehousesinthatcityaresold____________(贵得多)thanwepreviouslyexpected.f
[originaltext]TheancientEgyptiansbelievedstronglyinlifeafter-death.
[originaltext]TheancientEgyptiansbelievedstronglyinlifeafter-death.
[originaltext]TheancientEgyptiansbelievedstronglyinlifeafter-death.
Itisthefirmbeliefofastronomers【C1】______therearelivingcreatureson
Itisthefirmbeliefofastronomers【C1】______therearelivingcreatureson
Itisthefirmbeliefofastronomers【C1】______therearelivingcreatureson
Itisthefirmbeliefofastronomers【C1】______therearelivingcreatureson
Itisthefirmbeliefofastronomers【C1】______therearelivingcreatureson
Itisthefirmbeliefofastronomers【C1】______therearelivingcreatureson
随机试题
Youcancomeandseeme______yourunintodifficulty.A、sometimeB、intimeC、w
71.ForanyEnglishmantherecanneverbeanydiscussionastowhoisthewo
Parentingwasneverapieceofcakeinanyage,butprobablythegreatestso
Sheconsidersblogwritingtobe______(宣传她的电影的最方便、最经济的途径).themostconvenienta
Afour-yearstudybysociologistsatTheUniversityofManchesterhasfound
艺术活动产生于人类的()时期。A.原始社会 B.封建社会 C.奴隶制前期
从所给的四个选项中,选择最合适的一个填入问号处,使之呈现一定的规律性。()
王某在取得监理工程师执业资格后,受总监理工程师委托,进驻某建设工程项目履行监理职
某游戏比赛决赛采用BO5赛制,即五局三胜制,根据以往经验,单局比赛R队胜F队的概
对于SAC混凝土路面原材料的选用说法错误的是( )。A.沥青的选用应根据所处的温
最新回复
(
0
)