首页
登录
职称英语
"If we don’t achieve some major step changes in crop yields by 2050," says D
"If we don’t achieve some major step changes in crop yields by 2050," says D
游客
2023-07-24
80
管理
问题
"If we don’t achieve some major step changes in crop yields by 2050," says Dr. James Hartwell, "there will be a major shortfall in available food to feed the world’s population." It’s a serious problem to which Hartwell and a team at Liverpool University may help fend part of a solution. They are investigating the unusual properties of a Madagascan plant, the Kalanchoe fedtschenkoi. Unlike other plants it captures its carbon dioxide at night and is ten times more water-efficient than crops such as maize, which means it is highly suitable for desert area. Making desert lands more amenable to crops will be increasingly important over the coming decades.
Hartwell has been fascinated by desert plants since he was an undergraduate, and his interest carried through to his doctorate and a research Fellowship, What Liverpool University has added to the research is sophisticated DNA sequencing technology. "We tapped into that," says Hartwell, "and realised it was perfect for going into our desert plants and starting to understand what genes they are using to survive desert conditions and, in particular, to perform this nocturnal(夜间发生的) CO2 fixation that they do. "
This aspect of the plant is taking on major significance. "The Intergovernmental Panel on Climate Change has predicted that in the next 50 years, already droughty regions will become droughtier," explains Hartwell, "and if they will expand, there will be increasing desertification."
There are two possible directions in which the results of this research may be used. They are not actually producing a desert plant but their high level research may lead to that. They may be able to deploy (展开,移植)the knowledge and, potentially, some of the genes into food crops such as wheat and soy beans. Though, as Hartwell points out, it relies on Genetically Modified food becoming widely accepted.
The other route is that these plants could be grown for biomass (大面积高密度的)that could feed into biofuel production. "If this is viable we could perhaps provide, certainly a percentage, of the world’s biofuel needs through using marginal land, and growing desert plants that are very happy to grow there. " With questions being asked about the impact of current biofuel production, as well as food production and prices, the research at Liverpool can create real possibilities for adapting land usage in a time of climate change. [br] We may infer from the flint paragraph that ______.
选项
A、world population will be a serious problem in the future
B、Hartwell and his team has found a total solution to the food shortage
C、the Kalanchoe fedtschenkoi needs more water than other plants
D、making the crops fit to the desert conditions is significant
答案
D
解析
细节处设题。原文开头提及“世界性的粮食短缺将在所难免”,结尾处说道,在未来的十年中,征服和利用沙漠将成为一项日益重要的工作,由此可以推断如何使作物适应沙漠生长意义重大,故D为答案。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2866378.html
相关试题推荐
ToachievesuccessinhightechSiliconValley,AlanAertsusedlowtechski
ToachievesuccessinhightechSiliconValley,AlanAertsusedlowtechski
ToachievesuccessinhightechSiliconValley,AlanAertsusedlowtechski
ToachievesuccessinhightechSiliconValley,AlanAertsusedlowtechski
ToachievesuccessinhightechSiliconValley,AlanAertsusedlowtechski
"Ifwedon’tachievesomemajorstepchangesincropyieldsby2050,"saysD
"Ifwedon’tachievesomemajorstepchangesincropyieldsby2050,"saysD
"Ifwedon’tachievesomemajorstepchangesincropyieldsby2050,"saysD
______(新技术研制出之后),theyieldsasawholeincreasedby20percent.Anewtechniqueh
Today’slectureisonthesubjectofPronunciationAchievementFactors.
随机试题
Inamaterialisticand______societypeople’sinterestseemstobefocusedsolely
DEFORESTATIONINNORTHAMERICA1ThelandareaoftheUnitedStat
Thewaythatpeoplespendtheirmoney,andtheobjectsonwhichtheyspend
Unlikeothercountrieswhereitiscommontoseetwowomenortwomenholdin
动作电位的去极化表示组织兴奋达最高水平。()
A.绒癌 B.良性葡萄胎 C.侵袭性葡萄胎 D.绒癌+侵袭性葡萄胎 E.
2018年11月中旬,某市统计局对全市2000名18-65周岁的常住居民进行了有
陈冬看到自己最好的朋友因为学习成绩优异收到校长的亲自嘉奖后,也开始加倍努力学习力
施工合同履行期间,一方当事人因不可抗力导致其履行合同义务受到阻碍时,下列说法正确
根据《建设工程施工合同(示范文本)》(GF-19990201)规定,()签发后,
最新回复
(
0
)