首页
登录
职称英语
[originaltext] The need to feed a growing population is putting much pressur
[originaltext] The need to feed a growing population is putting much pressur
游客
2023-07-20
101
管理
问题
The need to feed a growing population is putting much pressure on the world’s supply of water. With 97% of the world’s water too salty to be drunk or used in agriculture, the worldwide supply of water needs careful management, especially in agriculture. Although the idea of a water shortage seems strange to someone fortunate enough to live in a high rainfall country, many of the world’s agricultural industries experience constant water shortages.
Although dams can be built to store water for agricultural use in dry areas and dry seasons, the costs of water redistribution are very high. Not only is there the cost of the engineering itself, but there is also an environmental cost to be considered. Where valleys are flooded to create dams, houses are lost and wildlife homes destroyed. Besides, water may flow easily through pipes to fields, but it cannot be transported from one side of the world to the other. Each country must therefore rely on the management of its own water to supply its farming requirements.
This is particularly troubling for countries with agricultural industries in areas dependent on irrigation. In Texas, farmers’ overuse of irrigation water resulted in a 25% reduction of the water stores. In the Central Valley area of southeastern USA, a huge water engineering project provided water for farming in dry valleys, but much of the water use has been poorly managed.
Saudi Arabia’s attempts to grow wheat in desert areas have been the pumping of huge quantities of irrigation water from underground reserves. Because there is no rainfall in these areas, such reserves can only decrease, and it is believed that fifty years of pumping will see them run dry.
Questions 32 to 35 are based on the passage you have just heard.
32. What is the passage mainly about?
33. What do we learn from the passage?
34. What can be learned from the passage?
35. What is most likely to be discussed next?
选项
A、The water in Texas has been reduced by 75%.
B、Most industries in the world suffer from water shortages.
C、The underground water in Saudi Arabia might run out in 50 years.
D、Good management of water use resulted from the project in the Central Valley.
答案
C
解析
选项中的地点及表述内容各不相同,本题可能考查世界各地的用水情况。短文最后提到,Saudi Arabia...the pumping of huge quantities of irrigation water from underground reserves...it is believed that fifty years of pumping will see them run dry,即沙特阿拉伯的灌溉方式和气候会导致地下水50年后消失殆尽,故答案为[C]。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2854620.html
相关试题推荐
[originaltext]Iliveinabigoldhouse.Atnightyoucansometimeshearst
[originaltext]In1871thefirstpassengerelevatorswereusedinofficebui
[originaltext]In1871thefirstpassengerelevatorswereusedinofficebui
[originaltext]M:Hellomadam,canIseeyourpassportsandtickets?W:Certainl
[originaltext]M:Hellomadam,canIseeyourpassportsandtickets?W:Certainl
[originaltext]W:Hi,howiseverything?Areyoureadyfortheparty?M:Yes,ju
[originaltext]W:Hi,howiseverything?Areyoureadyfortheparty?M:Yes,ju
[originaltext]W:Hi,howiseverything?Areyoureadyfortheparty?M:Yes,ju
[originaltext]Hello!Everyone!I’mKristineLuBlakeinLosAngeles.And
[originaltext]Hello!Everyone!I’mKristineLuBlakeinLosAngeles.And
随机试题
Accordingtothewriter,themainproblemtoourenvironmenttodayis______.[b
Awriterwhowantstoconvincehisreade
阅读以下说明,回答问题1至问题4,将解答填入答题纸对应的解答栏内。 【说明】
A.1/2 B.1/4 C.1/8 D.1/16
A.栓剂B.注射剂C.粉针剂D.气雾剂E.膜剂采用特殊耐压容器的是()。
A. B. C. D.
下列符合实施素质教育要求的是( )A.学校在节假日期间正常上课 B.数学
甲公司实行非累积带薪缺勤货币补偿制度,补偿金额为放弃带薪休假期间平均日工资的2倍
租赁一台设备,价值200万元,租期为十年,租赁后期满的残值10万元,归公司所有,
根据增值税法律制度的规定,下列关于小规模纳税人征税规定的表述中,不正确的是()
最新回复
(
0
)