首页
登录
职称英语
[originaltext] Iran says it has sent a naval force into the Gulf of Omen to
[originaltext] Iran says it has sent a naval force into the Gulf of Omen to
游客
2023-07-02
72
管理
问题
Iran says it has sent a naval force into the Gulf of Omen to clear mines. Thehran Radio said the operation would begin only if the United Arab Emirates agreed to allow Iranian mine-sweeping forces into their territorial waters. But shortly after the Iranian announcement, the United Arab Emirates turned down the idea, saying they would rely on their own resources and that in any case their coastal waters were now almost clear of mines. Iran had asked to be allowed into the area after several mines were detected in waters off the port of Fujairah. Iran has blamed the United States for laying the mines. However, a BBC correspondent in the area says it is widely assumed the Iranians put them there.
Questions 5 to 7 will be based on the following news item.
5. Which country Iran wants the cooperation with in minesweeping operation?
6. Why does the United Arab Emirates reject Iran’s minesweeping operation?
7. Which country laid the mines in the Gulf of Oman?
选项
A、United States.
B、Iraq.
C、Saudi Arabia.
D、United Arab Emirates.
答案
D
解析
细节题。eyshlisteninga中提到“the operation would begin only if the UnitedArab Emirates agreed to allow Iranian minesweeping forces into their territorialwaters”,由此可知,扫雷行动需要在阿拉伯联合酋长国同意后,伊朗扫雷部队才能进入阿联酋的领海进行扫雷,故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/zcyy/2800320.html
相关试题推荐
[originaltext]Therearebetween3000and6000publiclanguagesintheworld
[originaltext]Therearebetween3000and6000publiclanguagesintheworld
[originaltext]Americanscientistsaredevelopingmapsthatcanidentifyare
[originaltext]Londontaxidriversknowthecapitallikethebackoftheirh
[originaltext]Londontaxidriversknowthecapitallikethebackoftheirh
[originaltext]W:Nowyou’vebeenananimaldoctorforsomethirtyyears.Whatw
[originaltext]M:Ireallydon’tknowwhattodothissummer.Ican’taffordto
[originaltext]M:Ireallydon’tknowwhattodothissummer.Ican’taffordto
[originaltext]M:WhendoesthenextbusleaveforNewYork?W:Busesleavefor
[originaltext]M:WhendoesthenextbusleaveforNewYork?W:Busesleavefor
随机试题
WhySummerVacationWon’tMakeYouHappier?Fromaninformal
FourWaystoBeHappierIftherewereaDr.Happiness,
ChooseTHREEletters,A-G.Writeyouranswersinboxes34-36onyourans
Publicityoffersseveralbenefits.Therearenocostsformessagetimeors
Whatkindofproductismentionedinthisletter?[br]Whereistheproductmost
宋代米芾、米友仁父子的“米派”以()最为著名。A.山水画 B.花鸟画 C.人
抗癫痫药苯妥英钠属于A.巴比妥类 B.丁二酰亚胺类 C.苯并二氮类 D.乙
下列关于净现值的说法中不正确的是()。A、对所有FNPV≥0的方案比较其净现值,
关于糖皮质激素治疗肾病综合征,正确的叙述是()。A.从小剂量开始根据体重加大剂量
因特网又称互联网,近期内它在城市规划中的典型作用不包括()。A.信息发布
最新回复
(
0
)