首页
登录
从业资格
阅读理解 Passage1 The table before which w
阅读理解 Passage1 The table before which w
题库
2022-08-02
102
问题
阅读理解Passage1The table before which we sit may be,as the scientist maintains,composed of dancing atoms,but it does not reveal itself to us as anything of the kind,and it is not with dancing atoms but a solid and motionless object that we live.So remote is this“real”table——and most of the other“realities”with which science deals——that it cannot be discussed in terms which have any human value,and though it may receive our purely intellectual credence it cannot be woven into the pattern of life as it is led,in contradistinction to life as we attempt it.Vibrations in the ether(以太)are so totally unlike the color,purple that the gulf between them cannot be bridged,and they are,to all intents and purposes,not one but two separate things of which the second and less“real”must be the most significant for us.And just as the sensation which has led us to attribute all objective reality to a non-existent thing which we called“purple”is more important for human life than the conception of vibrations of a certain frequency;so too the belief in God;however ill founded,has been more important in the life of man than the germ theory of true the latter may be.We may,if we like,speak of consequence,as certain mystics love to do,of the different levels or orders of truth.We may adopt what is essentially a Platonistic(布拉图式的)trick of thought and insist upon postulating the existence of external realities which correspond to the needs and modes of human feeling and which,so we may insist,have their being in some part of the universe unreachable by science.But to do so is to make an unwarrantable assumption and to be guilty of the metaphysical fallacy of failing to distinguish between a truth of feeling and that other sort of truth which is described as“truth of correspondence”and it is better perhaps,at least for those of us who have grown up in thought,to steer clear of such confusions and to rest content with the admission that,though the universe with which science deals is the real universe,yet we do not and cannot have any but fleeting and imperfect contacts with it;that the most important part of our lives-our sensations,emotions,desires and aspirations-take place in a universe of illusions which science can attenuate or destroy,but which it is powerless to enrich.Judging from the ideas and tone of the selection,one may reasonably guess that the author is( ).A.a humanistB.a pantheistC.a nuclear physicistD.a doctor of medicine
选项
A.a humanist
B.a pantheist
C.a nuclear physicist
D.a doctor of medicine
答案
A
解析
由文章的观点及语气可推知作者是人文主义者。暗示推断题。文中第一段第一句后半句提到“...but a solid and motionless object that we live”由此我们可以推出该作者是一位人文主义者。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/807889.html
本试题收录于:
银行招聘综合知识题库银行招聘考试分类
银行招聘综合知识
银行招聘考试
相关试题推荐
阅读理解 Passage1 Thetablebeforewhichw
阅读理解 Passage1 Thetablebeforewhichw
阅读理解 Passage1 Thetablebeforewhichw
阅读理解 Passage1 Thetablebeforewhichw
阅读理解 Passage1 Thetablebeforewhichw
Beforestartingtowriteeffectanalysis
随机试题
Manypeople,especiallygirls,wouldliketoloseweightbyeatingless.Wha
AllthefollowingsentencesdefinitelyindicatefuturetimeEXCEPT_____.(2013)
Televisionsenableustoseethingsoccuralmostthemoment_______.A、whentheya
某实行监理的工程,建设单位与总承包单位按有关规定签订了施工合同。总承包单位按施工
生理情况下,外周血中性粒细胞核通常以几叶为主A.5叶 B.1叶 C.4叶
气性坏疽无下述表现:A.烦躁、唇白、出汗 B.、脉搏细速、体温升高 C.
2013年1-4月,该市电影院线票房收入同比增量从高到低排序正确的是()。A
直线职能式监理组织形式的不足之处是(),A.不能强化目标管理 B.易产生矛
从消费学角度看,运输需求是一种( )。A.消费需求 B.物质需求 C.生产需
下列薪酬结构中,属于“一揽子型”年薪制模式的是( )。A.单一固定数量年薪
最新回复
(
0
)