首页
登录
从业资格
资料:Most young people enjoy some form of
资料:Most young people enjoy some form of
免费题库
2022-08-02
82
问题
资料:Most young people enjoy some form of physical activity. It may be walking, cycling or swimming, or in winter, skating or skiing. It may be a game of some forms, football, hockey, golf, or tennis. It may be mountaineering.Those who have a passion for climbing high and difficult mountains are often looked upon with astonishment. Why are men and women willing to suffer cold and hardship, and to take risks on high mountains? This astonishment is caused probably by the difference between mountaineering and other forms of activity to which men give their leisure.Mountaineering is a sport and not a game. There are no man-made rules, as there are for such games as golf and football. There are , of course, rules of a different thing that it would be dangerous to ignore, but it is this freedom from man-made rules that makes mountaineering attractive to many people. Those who climb mountains are free to use their own methods.If we compare mountaineering and other more familiar sports, we might think that one big difference is that mountaineering is not a 'team game'. We should be mistaken in this. There are ,it is true, no 'matches' between 'teams' of climbers, but when climbers are on a rock face linked by a rope on which their lives may depend, there is obviously teamwork.The mountain climber knows that he may have to fight forces that are stronger and more powerful than men. He has to fight the forces of nature. His sport requires high mental and physical qualities.A mountain climber continues to improve in skill year after year. A skier is probably past his best by the age of thirty, and most international tennis champions are in their early twenties.But it is not unusual for man of fifty or sixty to climb the highest mountains in the Alps. They may take more time than younger men, but they probably climb with more skill and less waste of effort, and their certainly experience equal enjoyment.Mountaineers compete against ___.A.natureB.each otherC.other teamsD.international standards
选项
A.nature
B.each other
C.other teams
D.international standards
答案
A
解析
本题考查的是细节理解。
【关键词】mountaineers;compete;against
【主题句】第5自然段The mountain climber knows that he may have to fight forces that are stronger and more powerful than man. He has to fight the forces of nature. 登山者知道,他可能不得不与比人更强壮更强大的力量作战。他必须对抗自然的力量。
【解析】本题的问题是“登山者要与什么对抗?”。选项A意为“自然”;选项B意为“彼此”;选项C意为“其他球队”;选项D意为“国际标准”。
根据主题句可知,登山者需要对抗自然的力量,故选A。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/807132.html
本试题收录于:
银行招聘综合知识题库银行招聘考试分类
银行招聘综合知识
银行招聘考试
相关试题推荐
获得证券登记结算公司授权的开户代理机构可以直接办理证券账户注册资料变更手续。(
证券公司应当建立健全档案管理制度,妥善保管定向资产管理业务的合同、客户资料、交易
证券经纪商可以为投资者提供信息服务,这些服务包括()。A:上市公司的详细资料
关于法人申请证券账户注册资料查询的手续,下列说法正确的有()。A:填写证券账户注
按照我国现行制度规定,法人开立证券账户不需要提交的资料是()。A:法定代表人授
证券公司应当建立健全档案管理制度,妥善保管定向资产管理业务的合同、客户资料、交易
同自营业务相比,下列各项中,()是证券经纪业务的特点。A:客户资料的保密性
获得证券登记结算公司的开户代理机构可以直接办理证券账户注册资料变更手续。()正确
变更代理人,客户本人和新代理人都必须同时到柜台,提交(),办理资料更改申请手续。
自然人申请变更证券账户注册资料的,需要提供()。A:客户本人证券账户卡及复印件
随机试题
In1943YellowRiver______andcausedtheworstfloodeverknowninChina.A、overt
Shoppingforclothesisnotthesameexperienceforamanasitisforawoma
[originaltext]FirsttoScotland,whichisnowgettingbacktonormalafter
(背景材料)培养高精尖艺术人才…分析:1、英才教育与大众教育的关系2、我
A.胶体枸橼酸铋钾 B.兰索拉唑 C.雷尼替丁 D.哌仑西平 E.氢氧化
从所给四个选项中,选出最合适的一个填入问号处,使之呈现一定规律性: A.如图所
相关关系中的正相关指的是两个变量的数量变动方向都是上升的。( )
某股份有限公司召开股东大会表决与另一家合并事项。根据我国公司法,此项决议必须经改
依据睡眠状态合理用药精神紧张或肌肉疼痛所致的失眠适用A.氟西泮 B.氯美扎酮
关于增值税一般纳税人购进和租用固定资产进项税额抵扣,下列说法正确的有()。A.
最新回复
(
0
)