首页
登录
从业资格
根据下列内容,回答181-185题。 For the first centur
根据下列内容,回答181-185题。 For the first centur
资格题库
2022-08-02
96
问题
根据下列内容,回答181-185题。For the first century or so of the Industrial Revolution, increased productivity led to decreasesin working hours. A generation ago social planners worried about what people would do with all thisnew-found free time. In the US, at least, it seems they need not have bothered.Although the output per hour of work has more than doubled since 1945, leisure (freetime)seems reserved largely for the unemployed. Those who work full-time spend as much time on thejob as they did at the end of World War II. In fact, working hours have increased noticeably since1970.There are several reasons for lost leisure. Since 1979,companies have responded toimprovements in the business climate by having employees work overtime rather than by hiringextra personnel. Most increased production doesn't relate to the employment. Some firms are evendownsizing as their profits climb. It's more profitable to ask 40 employees to labor an extra houreach than to hire one more worker to do the same 40-hour job.Although employees complain about long hours, they, too, have reasons not to trade moneyfor leisure. People who work reduced hours pay a huge price in career terms. It's taken as anegative (负面的 ) signal about their commitment to the firm. Many managers find it difficult tomeasure the contribution of their staff to a firm's well-being, so they use the number of workinghours instead of the output to evaluate the employees. Well aware of this, employees adjust theirbehavior accordingly.It may take some time before workers can successfully trade increased productivity and moneyfor leisure time. The reality is that the U.S. market for goods has focused on fulltime, two-careerhouseholds. Car makers no longer produce cheap models, and developers do not build the tinybungalows that served the first postwar generation of house seekers.In a word, in U.S., goods are appropriate only for high incomes and long hours.What was the result of the industrial revolution?__________A.Less working time.B.More unemployment.C.Fewer factories.D.More jobs.
选项
A.Less working time.
B.More unemployment.
C.Fewer factories.
D.More jobs.
答案
A
解析
文章第一段开头直接说明工业革命导致了工作时间的减少。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/797219.html
本试题收录于:
银行招聘职业能力测验题库银行招聘考试分类
银行招聘职业能力测验
银行招聘考试
相关试题推荐
资料:最后,大家谈论了中国在绿色经济方面做出的杰出贡献,请根据下列资料回答问题。
资料:最后,大家谈论了中国在绿色经济方面做出的杰出贡献,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.X展望了中欧之间的商业机遇,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.X展望了中欧之间的商业机遇,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.W谈了谈对中国的一些看法,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.W谈了谈对中国的一些看法,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.V发表了关于一些新名词的感悟,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.V发表了关于一些新名词的感悟,请根据下列资料回答问题。
资料:之后,经济学家Mr.U与你讨论了一些潜在的问题,请根据下列资料回答问题。
资料:欧洲的经济学家Mr.T首先跟你谈了欧洲的一些优势,以及一些好的企业。请根据
随机试题
Readtheintroductionbelowaboutacompanytrainingprogramme.Choosethecorre
Whenaconsumerfindsthatanitemsheorheboughtisinfaultyorin
防火墙是一种广泛应用的网络安全防御技术,它阻挡对网络的非法访问和不安全的数据传递
协助判断肝实质损害严重程度的指标是A.ALT B.AST C.c-AST
隧道明洞段顶部回填应对称分层夯实,两侧回填高差不得大于()m,回填至拱顶齐
桥隧工程质量评定分为()几个等级。A.合格与不合格 B.合格、中、良、优
足月儿的定义是A、37周≤胎龄<42周的新生儿 B、胎龄>40周的新生儿 C
(2019年真题)甲公司分立为乙公司和丙公司,根据分立协议,乙公司承继甲公司20
下列股利政策中,有利于保持企业最优资本结构的是( )。A.剩余股利政策 B
机电安装工程回访的方式一般有()。A.季节性回访 B.技术性回访 C.
最新回复
(
0
)