首页
登录
从业资格
Among the most popular books being writt
Among the most popular books being writt
练习题库
2022-08-02
35
问题
Among the most popular books being written today are those which are usually classified as science fiction. Hundreds of titles are published every year and are read by all kinds of people.Furthermore, some of the most successful films in recent years have been based on science fiction stories.It is often thought that science fiction is a fairly new development in literature, but it can be found in books written hundreds of years ago. These books were often concerned with the presentation of some form of ideal society, a theme which is still often found in modern stories.Most of the classics of science fiction, however, have been written within the last hundred years. Books by writers such as Jules Verne and H.G. Wells, to mention just two well-knownauthors, have been translated into many languages. Modern science fiction writers don't write about men from Mars or space adventure stories. They are more interested in predicting the results of technical developments on society and the human mind; or in imagining future world which are a reflection of the world which we live in now. Because of this their writing has obviously political undertones.In an age where science fact frequently overtakes science fiction, the writers may find it difficult to keep ahead of scientific advances. Those who are sufficiently clear-sighted to see the way we are going, however, may provide a valuable lesson on how to deal with the problems which society will inevitably face as it tries to master its new technology.According to the passage, we know that查看材料A.science fiction is a fairly new development in literatureB.the history of science fiction is less than a hundred yearsC.the science fiction in the past is more popular than modern science fictionD.modern science fiction usually has obviously political undertones
选项
A.science fiction is a fairly new development in literature
B.the history of science fiction is less than a hundred years
C.the science fiction in the past is more popular than modern science fiction
D.modern science fiction usually has obviously political undertones
答案
D
解析
根据文章第三段最后一句,“Because of this their writing has obviously political under—tones”可知,科幻小说家的创作会有很鲜明的政治底色,故D正确。文中第二段第一句说科幻小说经常被认为是一个很新的文学形式,但是在数百年前就可以找到科幻小说,所以A项不对;根据文章第二段第一句,文中说的是“hundreds of years ago(成百上千年前)”,不是“less than a hundred years”,所以B项不对;对于C项,文章第一段说现在科幻小说很流行,并没有比较科幻小说在现在还是在过去更出名。故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/1922007.html
本试题收录于:
教师招聘 中学题库教师招聘分类
教师招聘 中学
教师招聘
相关试题推荐
Amongthemostpopularbooksbeingwritt
Amongthemostpopularbooksbeingwritt
Amongthemostpopularbooksbeingwritt
Amongthemostpopularbooksbeingwritt
Amongthemostpopularbooksbeingwritt
Beeristhemostpopulardrinkamongmal
随机试题
Inacountryplaguedbyskyrocketingsick-leavecosts,anewsurveypresented
[originaltext]W:Yourresumeisperfect.NowIwanttoknowyouropinionabout
AlthoughJohnson’sandSmith’sinitialfascinationwiththefortunesofthosejo
Manyteachersbelievethattheresponsibilitiesforlearningliewiththest
商业银行的盈利状况评价体系中的定量指标包括()。A.资产利润率 B.净息差
以下属于垄断竞争行业特征的是()。A.市场上只有唯一的一个企业生产和销售产品
与海藻相反的药物是()A.藜芦 B.昆布 C.大枣 D.甘草 E.
下列火灾中,适合采用细水雾灭火系统进行扑救的是()。A.液化天然气火灾 B.
我国的教育基本法和根本法是() A.《中华人民共和国义务教育法》B.《中华
人对环境影响的接受过程是()。 A.积极的过程 B.能动的过程 C.被动的
最新回复
(
0
)