首页
登录
从业资格
Do you know that women’s brains are smal
Do you know that women’s brains are smal
资格题库
2022-08-02
25
问题
Do you know that women’s brains are smaller than men’s? Normally the women’s brain weighs 10% less than men’s. Since research has shown that the bigger the brain, the cleverer the animal, men must be more intelligent than women. Right? Wrong. Men and women always score similarly on intelligence tests, despite the difference in brain size. Why? After years of study, researchers have concluded that it’s what’s inside that matters, not just the size of the brain. The brain is made up of “grey matter” and “white matter”. While men have more of the white matter, the amount of “thinking” brain is almost the same in both men and women.It has been suggested that smaller brain appears to work faster, perhaps because the two sides of the brain are better connected in women. This means that little girls may learn to speak earlier, and that women can understand sorts of different information at the same time. When it comes to talking to the boss on the phone, cooking dinner and keeping an eye on the baby all at the same time, it’s women who come out on top every time.There are other important differences between two sexes. As white matter is the key to spatial(空间的)tasks, men know better where things are in relation to other things. “A great footballer always knows where he is in relation to the other players, and he knows where to go,” says one researcher. That may explain one of life’s great mysteries: why men refuse to ask for directions and women often need to!The differences begin when fetuses(胎儿)are about nine weeks old, which can be seen in the action of children when they are very young. A boy would try to climb a barrier before him or push it down while a girl would ask for help from others. These brain differences also explain the fact that more men take up jobs that require good spatial skills, while more women speech skills. It may all go back to our ancestors, among whom women needed speech skills to take care of their babies and men needed spatial skills to hunt, according to one research. What can you infer from Paragraphs 2 and 3?A.Men have weaker spatial abilities.B.Women do not need to tell directions.C.Women prefer doing many things at a time.D.Women do many jobs at a time better than men.
选项
A.Men have weaker spatial abilities.
B.Women do not need to tell directions.
C.Women prefer doing many things at a time.
D.Women do many jobs at a time better than men.
答案
D
解析
考查推理判断题。根据第二段中最后一句“When it comes to talking to the boss on the phone… it’s women who come out on top every time.”可知当在同一时间和老板在电话里说话,做饭和照看孩子,每次出类拔萃的都是女性。由此可知,女性可以同时做很多工作,而男性一次只能做一个工作,故选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/1916496.html
本试题收录于:
教师招聘 小学题库教师招聘分类
教师招聘 小学
教师招聘
相关试题推荐
Doyouknowthatwomen’sbrainsaresmal
Doyouknowthatwomen’sbrainsaresmal
Doyouknowthatwomen’sbrainsaresmal
Doyouknowthatwomen’sbrainsaresmal
随机试题
Mylittlebrotheristooyoung______gotoschool.A、toB、thatC、nottoA本题考查固定句
Althoughblindrageofhumanbeingisperhapstheresultofsurvivalinstinct,s
合规风险的主要种类不包括()。A.投资合规性风险 B.销售合规性风险 C.
我国《证券法》规定,向不特定对象发行的证券票面总值超过人民币()的,应当由承销
如果在治疗过程中患者出现剧烈腹泻、肠壁坏死、发热、体液渗出、休克等症状、应考虑A
外来施工队伍到变电站必须先由工作负责人办理工作票,其他人员应在(____)等待。
个人教育贷款是银行向()发放的用于满足其就学资金需求的贷款。A.学生 B
A.多发性神经炎 B.毛囊角化病 C.湿疹样皮炎 D.脂溢性皮炎 E.癞
某饮料生产企业甲为增值税一般纳税人,适用企业所得税税率25%,2020年度实现营
下列选项中关于抵押的说法,正确的是()。A.抵押的财产不转移占有 B.抵
最新回复
(
0
)