首页
登录
从业资格
根据下面资料,回答 A proverb from ancient China
根据下面资料,回答 A proverb from ancient China
考试题库
2022-08-02
25
问题
根据下面资料,回答A proverb from ancient China was widely spread in the West: "If you want to be happy for a few hours, go to get drunk; if you want the happiness to last three years, get married; if you want lifetime happiness, take up gardening." The reason for the last is this: Gardening is not only useful, but it helps you to identify yourself with nature, and thus brings you new joy each day besides improving your health. A research of a US university that I′ve read gives a definition of happiness as what makes a person feel comfortably pleased. To put it simply, happiness is an active state of mind where one thinks one′ s life is meaningful, satisfactory and comfortable. This should be something lasting rather than transitory. Lots of people regard it the happiest to be at leisure. But according to a study, it is not a person with plenty of leisure but one at work that feels happy, especially those busy with work having little time for leisure. Happiness does not mean gains one is after but a desire to harvest what one is seeking for. People often do not treasure what they already have but desire what they cannot get. That is somewhat like a man with fond dreams of numerous lovers while unwilling to settle down with the woman beside him. Happiness is a game balancing between two ends--what one has and what one wishes for, i.e. one′s dream and the possibility to realize it. The study comes to this conclusion: A happy man is one who aims high but never forgets his actual situation; one who meets challenges that develop his ability and potentiality; one who′s proud of his achievements and the recognition given to him. He has self-respect and self-confidence; treasures his own identity and loves freedom. He is sociable and enjoys wide range communication with others; he′s helpful and ready to accept assistance. He knows he is able to bear sufferings and failures; he is sensible enough to get fun from daily work. He is a man capable of love and passion. From the passage we know that happiness is _____________.A.a transitory state of mindB.getting everything what one is eager forC.a desire based on our actual situationD.an all-working and no-leisure life
选项
A.a transitory state of mind
B.getting everything what one is eager for
C.a desire based on our actual situation
D.an all-working and no-leisure life
答案
C
解析
主旨题。根据第三段中“Happiness does not mean gains one is after but a desire to harvest what one is seeking for."和第四段中“A happy man is one who aims high but never forgets his actual situation”可知幸福是基于我们的实际情况,对所追求事物的渴望。故选C。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/1914355.html
本试题收录于:
教师招聘 小学题库教师招聘分类
教师招聘 小学
教师招聘
相关试题推荐
根据以下材料,回答题 Everyday25millionU.S.ch
根据以下材料,回答题 Ihadalwaysknownthatthe
根据以下材料,回答题 Ihadalwaysknownthatthe
根据以下材料,回答题 Everyday25millionU.S.ch
根据以下材料,回答题 Everyday25millionU.S.ch
根据以下材料,回答题 Lazinessisasin,everyone
根据以下材料,回答题 Inourcomparison-soakedcul
根据以下材料,回答题 NowandagainIhavehadhor
根据以下材料,回答题 NowandagainIhavehadhor
根据以下材料,回答题 NowandagainIhavehadhor
随机试题
ResearchersattheUniversityofCalifornia-Berkeleyarechallengingourlon
Terrorismhasexistedintheworldforquitealongtime.Whatexactlyiste
"Throughouthistory,povertyisthenormalconditionofman,"wroteRobertH
在婴儿饮食中添加果汁、菜汤及鱼肝油滴剂的适宜时间是A.生后20天 B.生后25
以下不属于环境规划中的环境功能区划分使用方法是( )。A.图形叠置法 B.网
一患者因儿童期颏部外伤导致颞下颌关节强直,请回答如下问题。若双侧颞下颌关节都已受
国际储备中的普通提款权是指()。A、黄金储备 B、外汇储备 C、SDR
某项目的建设前期年限为1年,建设期为2年,该项目的实施计划为:第一年完成项目的全
( )采用钢筋混凝土材料,由立壁、墙趾板、墙踵板三部分组成。A.钢筋混凝土悬臂式
骨折引起脂肪栓塞是由于A.患者肥胖 B.脂肪肝 C.骨筋膜室压力过高 D.
最新回复
(
0
)