首页
登录
从业资格
“The age of melancholy"is how psychologi
“The age of melancholy"is how psychologi
资格题库
2022-08-02
40
问题
“The age of melancholy"is how psychologist Daniel Goleman describes our age.People today experience more depression than previousgenerations, despite the technological wonders that help us every day. It might be because of them.Our lifestyles are increasingly driven by technology. Phones, computers and the Internet pervadeour days.There is a constant, nagging need to check for texts and emails. to update Facebook, MySpace and Linkedln profiles, to acquire the latestnotebook or cellphone.Are we being served by these technological wonders or have we become enslaved by them? l studythe psychology of technology, and it seems to me that we are sleepwalking into a world where technology is severely affecting our well-being. Technology can be hugely useful in the fast lane of modern living, but we need to stop it from taking over.For many of us, it is becoming increasingly difficult to control the impulse to check our inbox yet again or see whether the neailres arv in a similarsince we last looked. Our children are in a similar date on Facebook.In many homes, the computerhas become the centre of attention; it is the meanum through which we work and play.How did this arise, and what is it doing to us? In this era of mass consumption, we are surroundedby advertising that urges us to find a fultillment through the acquisition of material goods.As a result, adults and children increasingly believe that in order to belong and feel good about themselves, they must own the lasted model or gadget.Yet research by psychologist Tim Kasser of Knox college in Galesburg,linoIs,nas tnral aoals areple who place a high value on material goals are unhappier than those who are less materialistic.Materialism is also associated with lower self-esteem, greater narcissism, greater tendency to compare oneself unfavorably with other people, less empathy and more conflict in relationships.our culture also constantly reminds us that time is money.This implies a need for total efficiency,which is why we are allowing laptop computers and mobile phones to blur the separation betweenwork and home.As one unhappy human-resource manager in a high-tech company put it: "Theygave me a mobile phone so they can own me 24hours a day, and a portable computer, so my office is now with me all the time—l cannot break outof this pressure.""Sound familiar?Psychologists generally believe that the lack of aclear separation between work and home significantly damages our relationships with loved ones.lt also predispose us to focus on the here and now at the expense of long-term goals.By imposing these twin pressures, modern society is in danger of swapping standard of living for quality of life. We need ways to help recover thoseincreasingly large parts of our lives that we haveceded to technology, to regain mastery over technology and learn to use it in a healthy and positive way.What impact has been produced by technology on people according to Paragraph 2?A.People cannot afford the latest lapto psB.People have to adopt a different life style.C.People constantly write messages and emails.D.People cannot live without computers or telephones
选项
A.People cannot afford the latest lapto ps
B.People have to adopt a different life style.
C.People constantly write messages and emails.
D.People cannot live without computers or telephones
答案
D
解析
本题考查细节理解题。根据题干中pragraph2定位第二段,根据第一句Our lifestyle are increasingly driven by technology. Phones, computers and the internet pervade our days.可知,人们的生活充满了手机、电脑、网络等,离不开他们。故本题选D。
转载请注明原文地址:https://www.tihaiku.com/congyezige/1880199.html
本试题收录于:
中学英语学科知识与教学能力题库教师资格笔试分类
中学英语学科知识与教学能力
教师资格笔试
相关试题推荐
“Theageofmelancholy"ishowpsychologi
“Theageofmelancholy"ishowpsychologi
“Theageofmelancholy"ishowpsychologi
“Theageofmelancholy"ishowpsychologi
“Theageofmelancholy"ishowpsychologi
随机试题
Directions:Inthispart,youwillhave15minutestogooverthepassagequickl
[originaltext]W:Interestedinthisbook?Thisisourbestsellerthisweek.M:
Despitecampaignsaftercampaignsandavarietyofgendersensitizationmeas
Fiftyyearsago,mostpeople’sdailylevelsofactivitywereequivalenttow
“舞者双手各持盒盖、盒底,用食指规律的弹着烟盒”描述的是什么舞蹈?()A.阿细
A.量筒 B.量杯 C.滴定管 D.容量瓶 E.吸量管用于容量分析滴定操
感冒兼见咽喉疼痛者除选主穴外还可配用A.少商 B.曲池、尺泽、鱼际 C.阴陵
金钱草的主治病证是A.砂淋、石淋 B.湿热黄疸 C.痈疮肿毒 D.毒蛇咬伤
波尔多是甲国地名,中国某企业为了推广其酒产品。拟为该产品注册“波尔多”商标,据查
甲公司为一家制衣公司,该公司的相关资料如下: 【资料一】最近两年传统的简要资产
最新回复
(
0
)